Zaal open
Aanvang
Support act
Geen
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Cristina Branco

Mãe

incl. servicekosten

Een gedroomd zelfportret in tijden van verandering
In 2020 bracht Cristina Branco haar jongste studioalbum Eva uit. Een conceptalbum over haar alter ego Eva Haussman. ‘Eva is het portret van iemand in tijden van verandering. Eva is wat ik wil zijn,’ zegt de Portugese zangeres over haar jongste werk. Nu komt ze songs van haar nieuwe plaat live brengen, naast geliefd ouder werk. Een melancholisch feest vol traditionele en moderne fado.

Cristina Branco
Cristina Branco begon haar muzikale leven als jazzzangeres. Pas toen haar grootvader het werk van fadozangeres Amália Rodrigues bij haar introduceerde, besloot ze zich toe te leggen op deze tak van Portugese muziek. Ze was in eerste instantie vooral succesvol in Nederland en brak hier echt door met de cd Canta Slauerhoff met diens in het Portugees vertaalde gedichten. Sindsdien heeft ze de fado een nieuw geluid gegeven vol invloeden van jazz, pop en meer.

Fado
De fado is het Portugese levenslied bij uitstek. De melancholische vorm ontstond in de eerste helft van de negentiende eeuw in de armoedige kroegen, maar groeide in de twintigste eeuw onder de dictatuur van Salazar mede dankzij de grote fadista Amália Rodrigues uit tot nationaal erfgoed. Hoewel de fado enige tijd impopulair was vanwege de associatie met de dictatuur, is het genre sinds de jaren negentig mede dankzij fadistas als Cristina Branco en Mariza niet meer weg te denken. In 2011 kwam de fado op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.