Talks, colleges, festivals en meer

Ons Kennis & Debatprogramma
Aanvang
Verwacht einde
Zaal open
Programma

Abdelkader Benali
Natascha van Weezel
Merlijn Twaalfhoven
Ufuk Kâhya
Guido Bierbrauwer

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Conflict as opportunity

Abdelkader Benali en Natascha van Weezel over polarisatie anno 2021

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Social justice warriors, klimaatontkenners, GroenLinksers, anti-vaxxers, boeren, FvD’ers: het is slechts een greep uit de groepen die anno 2021 niet meer met elkaar lijken te praten. Ook de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen schijnt slechts één ding te suggereren: Nederland polariseert. Met onderling wantrouwen, afstand en verlies van solidariteit tot gevolg. Hoe kunnen (weer) leren praten met mensen die ver van ons afstaan? En schuilt er in deze maatschappelijke en persoonlijke conflicten ook een kans?

De schrijvers Abdelkader Benali en Natascha van Weezel (columnist Parool en auteur van o.a. Thuis bij de vijand) gaan hierover met elkaar in gesprek. Hoe analyseren zij het maatschappelijke debat, en welke tactieken passen zij zelf toe om met “de Ander” in gesprek te blijven? Ufuk Kâhya (Wethouder in Den Bosch en fellow bij Humanity in Action) deelt in een persoonlijk verhaal zijn eigen ervaringen in een gepolariseerde samenleving. Guido De Graaf Bierbrauwer (Pax Non Violent Action) licht toe met welke tactieken Pax in conflictgebieden strijdende partijen probeer te verzoenen. De maatschappelijk bevlogen componist Merlijn Twaalfhoven omlijst dit programma met muziek. De moderator van dit programma is Mirthe Frese.

Pax Power to the People
PAX organiseert in de Vredesweek (18 t/m 26 september) de tweede editie van PAX Power to the People, een manifestatie over activisme en solidariteit. Samen met o.a. Roza Qaidi en Extinction Rebellion onderzoeken we strategieën van vreedzaam verzet. Van protesteren tot procederen, van grass roots werk tot diplomatie, van theater tot universiteit, van de pleinen van Irak tot onze eigen Dam.

PAX Power to the People Live Streams - Vredesorganisatie PAX