Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 18 oktober 2019

Concerto Cherise

Jubileumconcert: Als een kind

geweest
uitvoerenden

Concerto Cherise

programma

De Leeuw Magic of music
Norgard Wie ein kind
Kleppe opdrachtcompositie  “Als een Kind”
Cage Ear for Ear 
Poulenc Chansons francaises

locatie
zaterdag 9 januari 2016

Concerto Cherise

Jubileumconcert: Als een kind

geweest

Concerto Cherise bestaat tien jaar! Ons jubileum wordt een feest! Tegelijkertijd willen we ons niet verliezen in een ‘lawine’ van obligate halleluja’s en gloria’s, maar iets presenteren met een diepgravende inhoud. Het jubileumconcert krijgt de vorm van een doorlopend verhaal, met als thema “Als een kind”, wat past bij ons eigen tienjarig bestaan.

Hoogtepunt is de wereldprimeur ‘Zo meen ik dat ook jij bent’ van Joost Kleppe, die dit stuk speciaal voor het koor componeerde. Kleppe over Concerto Cherise: ‘Ik was erg onder de indruk van dit koor. Zij kunnen meer dan menig ander koor in Nederland.’Het Utrechtse kamerkoor

Concerto Cherise zingt een afwisselend programma vol prikkelende en geheimzinnige muziek met als thema ‘Als een kind’. Het bevat moderne muziek van bijvoorbeeld Cage en Van Leeuwen maar ook ouder werk van Poulenc. 

Een voorproefje is hier te vinden. 

Eerder dit jaar werd Concerto Cherise uitgeroepen tot winnaar van het Grieg Kamerkoor Festival 2015: ‘Concerto Cherise sang with a real sense of performance, which made the audience concentrate, especially in the quiet passages. The choir is of a high artistic standard.’ Beryl Foster (President of the International Grieg Society).

Concerto Cherise is een kamerkoor uit Utrecht met ongeveer 30 zangers in de leeftijd van 20 – 40 jaar. Tijdens onze lustrumavond in TivoliVredenburg voeren wij de wereldpremière uit van de compositie “Als een Kind” van Joost Kleppe. Deze compositie is speciaal voor ons tienjarig bestaan gecomponeerd.  

Zie ook