vrijdag 24 september 2021

Concertgebouw Kamerorkest met Ronald Brautigam

Coronatoegangsbewijs nodig | AVROTROS Vrijdagconcert

geweest
19:15
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Concertgebouw Kamerorkest
Ronald Brautigam piano

programma

Haydn Symfonie nr. 59 ‘Feuersinfonie’
Mozart Pianoconcert nr. 14 in Es KV 449
Brahms Eerstestrijksextet (arr. Michael Waterman)

locatie
vrijdag 24 september 2021

Concertgebouw Kamerorkest met Ronald Brautigam

Coronatoegangsbewijs nodig | AVROTROS Vrijdagconcert

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Voor dit concert komen het Concertgebouw Kamer­orkest en de vertrouwde pianist Ronald Brautigam uit de hoofdstad naar Utrecht. In hun koffer een heerlijk klassiek­-romantisch programma. Eerst een spectaculaire en theatrale symfonie van Haydn met de bijnaam ‘Feuer’. Was de aanleiding de brand die in 1768 zijn huis in Eisenstadt in de as legde? Dan het bevallige, lyrische maar ook virtuoze Pianoconcert in Es KV 449 dat Mozart schreef voor zijn begaafde leerlinge Barbara Ployer. Ten slotte het prachtige Strijksextet opus 18 van Johannes Brahms. Het ademt een sfeer van nostalgie en landelijkheid en herinnert aan de serenades en nocturnes zoals die in Haydns en Mozarts tijd ’s avonds in de openlucht werden uitgevoerd.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Emanuel Overbeeke.

Al onze concerten vinden natuurlijk plaats met inachtneming van de geldende coronarichtlijnen. Dat is op dit moment nog met anderhalve meter afstand tussen bezoekers van verschillende huishoudens. We gaan ervan uit dat we dit met ingang van het nieuwe seizoen kunnen loslaten. Mogelijk is dan ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig via de CoronaCheck-app. Wij zullen bezoekers hierover uiteraard tijdig informeren.