woensdag 25 april 2018

Composer on Stage: Spotlight met Michel van der Aa

Special guest: Wende

geweest
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Nieuw Amsterdams Peil:
Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet
Heleen Hulst, viool
Emma Breedveld, viool
Frank Brakkee, altviool
Mick Stirling, cello
Dario Calderone, contrabas
Gerard Bouwhuis, piano
Niels Meliefste, slagwerk

Michel van der Aa, gitaar en electronica
Wende, zang

locatie
Michel van der Aa
Onze huidige generatie is in een beeldcultuur is opgegroeid. Als je het beeld op een integere manier inzet, in het verlengde van, als aanvulling op de muziek, is daar niets mis mee.
woensdag 25 april 2018

Composer on Stage: Spotlight met Michel van der Aa

Special guest: Wende

geweest

Nieuw Amsterdams Peil, de onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst, nodigde componist/regisseur/gitarist Michel van der Aa uit voor de eerste uit de serie Spotlight. Van der Aa is een van de meest toonaangevende componisten van het moment en wordt internationaal geroemd om de unieke wijze waarop hij muziek, elektronica, film en theater op een organische manier tot één geheel weet te smeden. De keuze van de werken van deze avond reflecteert die veelzijdigheid.

Een belangrijk deel van het programma bestaat uit werken van collega componisten waar van der Aa een klik mee heeft.  Zo klinkt er naast zijn eigen werk de hypnotiserende muziek van de IJslandse Anna Thorvalsdottir, de ruige jazzy muziek van de Zwitser Dieter Ammann en pulserende pop-rock van de Engelse Anna Meredith. De jonge Nederlandse componist Thomas Bensdorp komt met de première van The House of Breath#1 met elementen van een abstracte docu-thriller.

Speciale gast deze avond is Wende. Net zo onverschrokken als de band stort zij zich op van der Aa’s noten in How are we today en bundelt zij met Michel haar krachten in het schrijven van een set ultieme ongeëvenaarde hemelbestormende songs. Kortom een avond om niet te missen!

Lees hier de toelichting bij het concert, inclusief alle liedteksten, geschreven door Huib Ramaer.