vrijdag 27 december 2019

ComedyCloud

Stand-up comedy

geweest
20:00
zaal open
20:30
aanvang
programma

Martijn Oosterhuis
Victor Luis van Es
Hassan Elrahauie 
Hans Gommer MC

locatie
vrijdag 27 december 2019

ComedyCloud

Stand-up comedy

geweest

Op zoek naar stand-up comedy van het hoogste niveau? Kom dan naar ComedyCloud in de hoogstgelegen zaal van TivoliVredenburg: Cloud Nine! ComedyCloud is een maandelijks terugkerende avond van Het Comedyhuis, een collectief van negen ervaren stand-upcomedians die hun wortels in Utrecht hebben. Behalve een aantal leden van Het Comedyhuis treden elke editie ook één of meer gastcomedians op. Verwacht briljante grappen, rake observaties, gedurfde gedachtesprongen en een enkele pijnlijke stilte!

Het Comedyhuis heeft weer een heerlijke show klaarstaan voor de Comedy Cloud van vrijdag 27 december.

De headliner  vanavond is Martijn Oosterhuis woonachtig in Leeuwarden en een van de grondleggers van de Nederlandse stand-up comedy. Hij valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zowel een kleine theaterzaal met honderd man als een grote tent met vijfentwintighonderd toeschouwers een ultieme avond met comedy beleven.

Vanaf 2018 speelt Victor Luis van Es met zijn voorstelling “Stille Strijd” door Nederland in de theaters. Een openhartig verhaal over afkomst, ambities, angsten en dromen. Van klein naar groot analyseert Victor het leven, maar vooral ook zichzelf. Wat maakt hem wie hij is en hoe zal hij zich ontwikkelen? Geïnspireerd door Amerikaanse stand-up comedy en opgevoed met Nederlands cabaret is Victor een boeiende verteller met harde humor. In 2016 stond Victor Luis van Es in de finale van het Cameretten festival met zijn programma ‘Zichtbaar’. De Volkskrant zei hierover “In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond.” Deze lijn trekt hij door in dit programma en wil hij nog meer kwijt!

Hassan El Rahaui is een rijzende ster binnen de Nederlandse comedy-wereld. Met zijn charme en talent wist El Rahaui in 2018 moeiteloos de finale van Cameretten te halen. Hij werd door de jury omschreven als een goede performer, groot talent en fijne persoonlijkheid. In het rapport stond: “Hij stapt het podium op en is er meteen. De kwaliteit van veel grappen is hoog.” In seizoen 2020-2021 zal Hassan met zijn allereerste avondvullende cabaretprogramma de theaters in gaan!

Hans “Mr. Utrecht” Gommer weet met zijn kalme (écht Utregse) stijl en gemakkelijke omgang met het publiek zelfs de stugste zaal aan het lachen te krijgen. Gommer is gevat, knuffelbaar, makkelijk in de omgang én…. gewoon f*ckin’ funny! Deze ras-Utrechter staat zijn mannetje op het podium als comedian, maar is vanwege zijn vermogen om met íedereen een praatje te kunnen maken ook een goede Master of Ceremonies of presentator. Ruige bikergang of deftig congres vol Captains of Industries: deze grappenmaker kan met iedereen een feestje bouwen.

Zie ook