Zaal open
Aanvang
Locatie
Cloud Nine

ComedyCloud

Stand-up comedy met o.a. Mark Waumans, Stefan Hendrixs, Ronald Smink en Bas Birker

Geweest

Op zoek naar stand-up comedy van het hoogste niveau? Kom dan naar ComedyCloud in TivoliVredenburg! ComedyCloud is een maandelijks terugkerende avond van Het Comedyhuis, een collectief van negen ervaren stand-upcomedians die hun wortels in Utrecht hebben. Behalve een aantal leden van Het Comedyhuis treden elke editie ook één of meer gastcomedians op. Verwacht briljante grappen, rake observaties, gedurfde gedachtesprongen en een enkele pijnlijke stilte!

Mark Waumans
Wanneer Mark Waumans zich realiseert dat hij de boot gemist heeft stapt hij op 36-jarige leeftijd voor het eerst op het podium om stand-up comedy te proberen en hij is  onmiddellijk verkocht. Eindelijk iets wat hij wel leuk vindt. In de periode die daarop volgt wint hij de publieksprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, behaalt hij de finale van Cameretten met zijn programma ’Spiegelbeeld’ en speelt hij op grote festivals als Lowlands, Paaspop en Oerol. Deze cynische “droogkloot” neemt op geheel eigen wijze zijn eigen leven op de hak én iedereen die hij op zijn pad tegenkomt. Mark is één van de vaste comedians van de Rotterdamse Comedy club, Club Haug.  Daarnaast heeft hij een eigen cynische podcast: Gewauwel.

Stefan Hendrikx
Stefan Hendrikx zette nog niet zo lang geleden zijn eerste stappen op het podium als stand-up comedian maar bleek een natuurtalent. Stefan heeft alles wat je als publiek zoekt in een comedian: goed bedachte grappen, een energieke performance en de uitstraling van iemand die zich op het podium thuis voelt.

Ronald Smink
Ronald Smink is oprichter van Comedytunes. In 2007 won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival met de jury en publieksprijs. De afgelopen jaren speelde hij zijn avondvullende voorstellingen door heel Nederland. Zijn show Out of the box was ook te zien op Videoland en Omrop Fryslan. Daarnaast is Ronald ook vast lid bij het Utrechtse Comedy collectief  het  Comedyhuis.  Momenteel speelt hij zijn voorstelling Bei sein ist Mitmachen. Ronald heeft in het comedy-landschap  een zeer eigen en unieke stijl wat hem zeer origineel maakt.  Bevers  en Indianen op  de snelweg, Friese strippers of Gothics bij de voordeur, bij deze  absurde Fries kan je alles verwachten.

Bas Birker
Bas Birker Deze geboren Brabander wonend in Antwerpen windt elke zaal om zijn vinger.  Bas heeft overal gespeeld van de kermis in Boxtel tot aan Lowlands, Rockwerchter en het Sportpaleis van Antwerpen. Het maakt ook niet uit, overal waar Bas komt gaat de zaal plat.