Aanvang
Zaal open
Uitvoerenden

Ed Baatsen piano
Han Slinger contrabas
Bert Kamsteeg drums

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Bekijk de locatie

Clubconcert: Kenturah’s Kitchen

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2023-2024 organiseert TivoliVredenburg samen met UJazz elke 3e vrijdag van de maand een clubconcert bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 20 oktober Kenturah’s Kitchen.

Kenturah’s Kitchen bestaat uit pianist en componist Ed Baatsen, bassist Han Slinger en drummer Bert Kamsteeg. Zij formeerden Kenturah’s Kitchen in 2011. Hun muziek is avontuurlijk, vol verrassende wendingen en improvisaties met een heel eigen signatuur. De intensiteit van een stevig groove en verstilde interactie. Rijke melodievorming, abrupte wendingen en geen moment voorspelbaar. Een avontuur waar je als luisteraar in mee genomen wordt.

Het trio brengt hedendaagse jazz met invloeden vanuit rock, R&B, hiphop, Afro-Cubaanse en klassieke muziek.Kenturah’s Kitchen bracht vier cd’ uit, de laatste met de titel Capricious Dance.

Voor Jazzism recensent Dietmar Terpstra was dit album cd van het jaar in 2022: “weinig bands slagen erin om Thelonious Monk, Edvard Grieg en Krezip met elkaar te verbinden. Kenturah’s Kitchen doet dat wonderwel op het album Capricious Dance. Grillig is de muziek, verrassend, en soms melancholiek, zoals in het prachte Peregrination. Eén van de interessantste jazzbands van Nederland.

 

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.