Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Sanna van Vliet vocals & piano
Sven Schuster bas
Joost Kesselaar drums

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Clubconcert: Something About Sanna

Something About Sanna | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2022-2023 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 16 juni het trio Something About Sanna

Something about Sanna is opgericht in de zomer van 2017 toen Sanna van Vliet (zang/piano), Sven Schuster(bas) en Joost Kesselaar (drums) samenspeelden. Het trio heeft een fris geluid, er straalt vertrouwen en speelplezier van hen af en er is interactie tussen de musici en het publiek. Na de presentatie van hun cd Music for President speelde het trio op toonaangevende jazzpodia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival 2019. De tweede cd met eigen repertoire, getiteld “Something About Time" is uitgekomen in oktober 2022.

Sanna van Vliet (zang & piano) studeerde af voor twee hoofdvakken jazzzang en jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij trad op in meer dan 15 landen, waaronder De Azoren, Thailand, Zuid-Korea, Polen, Noorwegen en Denemarken. Zij bracht 4 cd’s uit onder eigen naam en trad op met Joe Cohn, Eef Albers, Jarmo Hoogendijk en Ben vd Dungen, Frans Elsen, Cees Slinger, John Engels, Wouter Hamel en The Beets Brothers. Sanna is vaste docent aan het Conservatorium van Amsterdam en ontwikkelde haar eigen methode voor vocale improvisatie.

Joost Kesselaar (drums) werd tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam uitgenodigd om bij Jeff Hamilton te studeren in Los Angeles. Ook kreeg hij les va John Riley, Idris Muhammed en Andrew Cyrille. Hij speelde o.a. met Kenny Wheeler, Benny Bailey, Joe Lovano, Kenny Werner, Cedar Walton en speelde op toonaangevende festivals zoals het NSJ-Festival, Montreal Jazz Festival, Het Bimhuis, Birdland (NY) en gaf workshops in Damascus en Djakarta. Tegenwoordig is Joost drumdocent aan het Utrechts Conservatorium.

Sven Schuster (bas) begon op zijn zestiende met contrabas spelen Hij studeerde in Graz, Oostenrijk en aan het conservatorium in Hilversum. Sven trad op met o.a. Gregory Porter, Lalah Hathaway en Oleta Adams. Sven is bandleider, componist en arrangeur van de Amstel Bigband. De Volkskrant schreef over de CD "Three is a Crowd" van het Sven Schuster Quartet: "Schuster is zelf een overtuigend solist, warm en melodieus; zijn gestreken klaagzang in Mingus' "Goodbye Pork Pie Hat” is gedurfd en aangrijpend.”

Luister naar het album Something About Time op  spotify

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.