Aanvang
Zaal open
Uitvoerenden

Boris van der Lek tenorsaxofoon
Koos van der Hout trompet
Mark van der Feen piano
Vincent Kuiper bas
Dof Helge drums

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Bekijk de locatie

Clubconcert: Boris van der Lek and the JazzFluencers

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2023-2024 organiseert TivoliVredenburg samen met U Jazz elke 3e vrijdag van de maand een clubconcert bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 22 september Boris van der Lek and the JazzFluencers met Tribute to Ben & Sweets

Tribute to Ben & Sweets draait om de muziek en sound van legendes Ben Webster (tenorsaxofonist) en Harry ‘Sweets’ Edison (trompetist). In 1962 brachten zij het album Wanted do do one together uit. Dit album is in de jaren tachtig opnieuw uitgebracht onder de naam ‘Ben and Sweets’.

Tijdens deze tribute komen meeslepende nummers voorbij zoals ‘Did you call her today’, ‘Better go’, Centerpiece’, ‘Hollering at the Watkins Broadway’ en prachtige ballads als ‘My romance’, ‘Willow weep for me’ en ‘In the wee small hours of the morning’.

Boris van de Lek en Koos van de Hout weten met souplesse deze sound en muziek neer te zetten. Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met innemende creatieve solo’s, creëert een unieke sfeer en sound. Dit begeleid door een super swingende ritmesectie.

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.