Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Nicolò Ricci
Nicolò Ricci saxophone
Emanuele Pellegrini piano and synths
Alessandro Fongaro upright bass
Sun-Mi Hong drums

Lucas Santana
Tim Hennekes drums
Tijs Klaasen bass
Timothy Banchet piano
Davor Stehlik guitar

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event
Nicoló Ricci

De Italiaanse saxofonist Nicoló Ricci is sinds het afronden van zijn studie aan het conservatorium in Amsterdam een graag geziene muzikant in de jazzscene van de hoofdstad. Hij heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst samenwerkingen op zijn naam staan, met zowel namen uit de Italiaanse als de Nederlandse scene. Vanavond presenteert hij zijn debuutalbum Ambergris, uitgebracht op Zennez Records.

Ricci groeide op in een creatief gezin in het Noord-Italiaanse Sesto San Giovanni. Via het conservatorium van Milaan en veel optredens kwam Ricci in Amsterdam terecht. Dat hij is opgegroeid met creativiteit hoor je terug in zijn muziek. Vanavond presenteert hij Ambergris, met speelse melodieën, explosieve solo’s en veel ruimte voor improvisatie.

Lucas Santana

De Braziliaanse saxofonist Lucas Santana is een van de meest veelbelovende jazzmusici van dit moment. Hij werkte al samen met Four Tops and Temptations, Benjamin Herman’s New Cool Collective en het Metropole Orkest. Deze show staat in het teken van de release van zijn tweede album: ‘Ambivalence’.

Het debuutalbum van Santana had een energieke bop vibe, gecombineerd met de ritmes uit zijn Braziliaanse roots. Met ‘Ambivalence’ zet hij een nieuwe stap in deze missie om jazz met Braziliaanse traditionele muziek te vermengen. Met zijn band creëert hij een frisse sound met nieuwe akkoordprogressies, kleurrijke melodieën en sterke interactie.

Club Zennez - Nicoló Ricci + Lucas Santana

Dubbel albumrelease concert

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Ben Houdijk

 
Lucas Santana | dinsdag 28 juni | Cloud Nine


 
Samen met het Nederlandse jazzlabel Zennez Records lanceren we een concertreeks waarin de nieuwste jazz releases worden gepresenteerd! Elke laatste dinsdag van de maand kun je in onze Club Nine komen luisteren naar de albumpresentaties van twee opvallende Nederlandse jazzmusici.

Zennez Records is een creatief, onafhankelijk label met een zeer inspirerende catalogus. Onder andere Kika Sprangers, Lucas Santana, Jan van Duikeren, Sun-Mi Hong en Hermine Deurloo brachten er afgelopen jaren werk uit. Wij zijn fan!

Tijdens dit Club Zennez concert presenteren Nicoló Ricci en Lucas Santana hun nieuwe album.