Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Laura Sandee piano
Maya Fridman
cello
Konstantyn Napolov
slagwerk

Programma

Molly Joyce I want to feel alive
Remy Alexander Eva I’I dew drawings (solo voor zelfontworpen intrument ‘Eva’, i.s.m. Rob van den Broek en electronics (wereldpremière)
Maxim Shalygin Octopus, voor toetsen slagwerkinstrumenten en electronics
Robin de Raaff Aeons (werledpremière)
Martín Francisco Mayo Wheatfield with crows

Locatie
Club Nine

Club Fluxus - Trio Napolov | Fridman | Sandee

Van Gogh 130 jaar!

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Anna van Kooij

 
Club Fluxus - Trio Napolov | Fridman | Sandee| Zaterdag 20 november 2021 | Club Nine


 
Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden vormen de hartslag in het trio van pianist Laura Sandee, cellist Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov. Wie bijvoorbeeld Maya Fridman, afgelopen seizoen Artist in Residence bij TivoliVredenburg, heeft gevolgd, weet dat zij een echte grensverlegger is en klanken en combinaties bedenkt die bijna niemand voor mogelijk hield, maar die je lekker wakker kunnen schudden. Je moet maar durven, is een gedachte die vroeg of laat bij je opkomt als je haar op het podium ziet en hoort. Laura Sandee en Konstantyn Napolov passen daar perfect bij. Door opnieuw samen te werken met componisten en ‘mee te spelen’ bij het scheppingsproces worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden de drie musici de grenzen van het bestaande repertoire.

In 2020 is het precies 130 jaar dat een van Nederlands grootste schilders: Vincent van Gogh, overleed. Voor het programma Van Gogh 130 jaar! werkte het trio samen met componisten Molly Joyce, Robin de Raaff en Martín Francisco Mayo, die zich lieten inspireren door het leven en werk van de schilder. Zo werd Martin Francisco Mayo (Venezuela) geïnspireerd door het schilderij ‘Korenveld met Kraaien’ en schreef Molly Joyce (USA) acht liederen gebaseerd op brieven van Vincent aan zijn broer Theo van Gogh. Door de ogen en oren van drie verschillende componisten luisteren we mee om te ontdekken hoe de wonderlijke wereld van een van Nederlands grootste meesters 130 jaar na zijn dood mensen nog steeds raakt.

De Club Fluxus concerten komen tot stand in samenwerking met Gaudeamus.