meer data

Club Cinema
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

De film is Engels gesproken zonder ondertiteling, het nagesprek zal plaatsvinden in het Nederlands.

Locatie
Club Nine
Sprekers
Lena Bril

Lena Bril (1992) is filosoof en journalist. Voor de Groene Amsterdammer en de Volkskrant schrijft ze over mentale gezondheid en de invloed van media. In 2025 verschijnt haar eerste boek, In Therapie. 

Wilmar Schaufeli

Wilmar Schaufeli is emeritus-hoogleraar Arbeids en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven. Hij behoort wereldwijd tot de 1% meest geciteerde wetenschappers op zijn terrein en is fellow van de European Academy of Occupational Health Psychology. In 2019 ontving hij de Distinguished Research Award van de European Association of Work and Organizational Psychology. Ook adviseert hij als (mede) oprichter van Triple i Human Capital organisaties over het toepassen van principes uit de (positieve) psychologie om zodoende de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Voor meer info: www.wilmarschaufeli.nl.

Setting Schouten & Nelissen University
Dario van Vree

Dario van Vree studeerde Animatie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Gent. Daarna werkte hij als regisseur, maker en illustrator. Nu runt hij zijn eigen animatiestudio ‘Studio Pupil’. Zijn laatste persoonlijke werk is de film ‘I’m Perfectly Fine’ en ging in september 2023 in première op het Nederlands Film Festival.

Club Cinema | I'm perfectly fine: the Burnout Diaries

Hoe gaan we om met prestatiedruk?

€ 15,-

Uitverkocht

incl. servicekosten

Maya’s leven is leukleukleuk, maar ook drukdrukdruk. Met veel doorzettingsvermogen weet ze de lange dagen van werk en sociale bezigheden door te komen. Maar wanneer Maya vanuit het niets een hevige paniekaanval krijgt, wordt haar grootste angst werkelijkheid… Het kan allemaal niet langer perfect.

Naar schatting krijgen 130.000 mensen per jaar een burn-out. Zo ook Maaike Hartjes. Zij schreef het boek 'The Burnout Diaries' over haar ervaring, welke door Dario van Vree in een animatie werd omgezet. We kijken de film I’m Perfectly Fine, een animatiefilm over hoe we omgaan met prestatiedruk - van de moderne samenleving, maar vooral van onszelf. Naderhand gaan we in gesprek met Maaike en Dario, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie Wilmar Schaufeli, journalist en mediastrateeg Lena Bril (De Correspondent) en het publiek.

Over Club Cinema
Ben jij een filmliefhebber, én duik je graag de diepte in? In Club Cinema kijken we een korte documentaire of film uit de selectie van het Nederlands Film Festival. Na het bekijken van de film, halen we de onderste steen boven tijdens de Q&A met de makers en gaan we in gesprek over het thema van de film met ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF).

Zie ook

Het Zweefcafé | over persoonlijkheid

Het café waar wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten voor een biertje

Club Cinema | Hormonaal

Welke invloed hebben hormonen op onze mentale gesteldheid?

Club Cinema | Fantoomwijk

Van wie is de stad?