Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 26 mei 2017

CloudNights: Vanbinsbergen Playstation

Tales Without Words

geweest
zaal open
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Mete Erker tenorsax & bass clarinet

Miguel Boelens soprano & altosax

Morris Kliphuis french horn & cornet

Joost Buis trombone & lapsteel

Albert van Veenendaal (prepared) piano

Corrie van Binsbergen guitar

Dion Nijland double bass GERRI JÄGER drums

locatie
vrijdag 26 mei 2017

CloudNights: Vanbinsbergen Playstation

Tales Without Words

geweest

Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

Met Vanbinsbergen Playstation heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (kwartet met Anton Goudsmit) weer opgepakt. De tijd was er rijp voor, na ruim vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en andere grote projecten. De gitariste/componiste stelde een ware all-starband samen met maar liefst acht musici. De band speelde al op het North Sea Jazz Festival en het eerste album Live werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016.

Tijdens deze editie van CloudNights presenteert de band deze avond hun tweede album Tales without Words, een conceptalbum gebaseerd op composities die Van Binsbergen schreef voor haar literaire concerten. Het resultaat is een mysterieus album met gelaagde, verhalende composities waar de musici hun eigen inhoud aan meegeven.

‘De vier blazers zorgen voor vuurwerk, terwijl Van Binsbergen de ene zinderende en zingende solo na de andere uit haar gitaar tovert’ (Draaiomjeoren).

‘Bruisende arrangementen, waarin de blazers laag over laag draperen, en wervelende solo’s van onder andere Morris Kliphuis en Joost Buis’ (Jazzenzo).

Energieke all-starband met maar liefst acht eigenzinnige Nederlandse musici, samengebracht door gitariste Corrie van Binsbergen. ‘Eigenheid, bravoure en avontuur staan op de voorgrond’ (JazzNu).

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook