menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 27 november 2015

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

CloudNights: Reinier Baas – Joris Roelofs Duo

12,-
uitvoerenden

Reinier Baas – Joris Roelofs Duo

support
Marre de Graaff Kwintet
aanvang
20:30
zaal open
20:00
€ 12,-
€ 9,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie

Reguliere tickets kosten 10 euro. Leden van U Jazz krijgen 3 euro korting!

Reinier Baas studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Amsterdam met het cijfer 10! Hij staat aan het hoofd van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble; een ‘all star’ kwintet met de meest angstaanjagende geniale musici uit het Noordwestelijke gedeelte van het vaste land van Europa, zoals het heel bescheiden in zijn bio staat.

Joris begon op zijn 6e klarinet te spelen, klassieke muziek wel te verstaan, maar werd al gauw door de jazz gegrepen en in 2001 won hij de Pim Jacobsprijs. Twee jaar later kreeg hij als eerste niet-Amerikaan de Stan Getz/Clifford Brown Fellowship Award. Van 2005 tot 2010 was hij lid van het veel geprezen Vienna Art Orchestra. Vandaag de dag heeft hij zijn eigen trio en is hij als eerste saxofoon actief in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.  In het duo met Reinier Baas zal hij vooral de basklarinet te horen zijn, misschien wel het mooiste blaasinstrument. 

Als support zal het Marre de Graaff Kwintet de avond openen om 20:30 uur. Marre de Graaff is een vierdejaars student basgitaar aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie jazz is hij gegrepen door de grooves en complexere ritmiek van andere culturen. Denk hierbij aan: flamenco, Afro-Cuban, latin en Indiase muziek. Met zijn nieuwe project brengt hij die stijlen samen in zijn eigen composities.

Bezetting support: Marre de Graaff – Basgitaar, Roel Hazendonk – Toetsen, Dennis Te Woerd - Sax, Erik Brugmans – Gitaar, Mees Siderius – Drums. 

Wellicht vind je ook interessant

za 25 mei 2019

Asko|Schönberg - Andriessen 80!

do 4 apr 2019

Asko|Schönberg speelt Kate Moore

do 21 mrt 2019

Formerly known as Prince - a symphonic tribute

Noord Nederlands Orkest & Boris

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord