Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 15 mei 2015

CloudNights: Pitch Plot 4, featuring James Cammack

zaal open
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

James Cammack – Bas
Christian Pabst – Piano
Jeroen Pek – Fluit
Onno Witte – Drum

locatie
vrijdag 15 mei 2015

CloudNights: Pitch Plot 4, featuring James Cammack

Reguliere tickets kosten 10 euro. Leden van U Jazz krijgen 3 euro korting!

De vereniging U Jazz en TivoliVredenburg hebben de handen ineen geslagen voor een wekelijkse avond: CloudNights – UJazz in de club. Iedere vrijdag is er ruim baan voor de lokale, de Nederlandse en soms de internationale impro scene. De afgelopen jaren organiseerde U Jazz met grote regelmaat op vrijdag concerten in het Mirliton Theater in Hoog Catharijne. Deze reeks wordt vanaf 2015 voortgezet in Club Nine in TivoliVredenburg. Met een zekere onregelmatigheid organiseren Ad Colen en Dion Nijland binnen deze reeks een Utrechtse avond met door hun uitgenodigde Utrechtse gasten.

Net als de meeste van zijn recente projecten, heeft jazz-fluitist Jeroen Pek met Pitch Plot 4 weer een multinationaal gezelschap top musici weten te mobiliseren. Het kwartet was al twee maal eerder bijeen voor concerten in Nederland en Zwitserland (’13 en ’14). Ditmaal toert het kwartet in Nederland, Frankrijk en Spanje.De concerten worden live opgenomen t.b.v. een nieuwe cd.

Daarnaast zal het concert in TivoliVredenburg opgenomen worden door Radio 6/VPRO Vrije Geluiden.

Meest in het oog springende feature van Pitch Plot 4 is de New Yorkse bassist James Cammack. Samen met drummer Idris Muhammed en percussionist Manolo Badrena (Weather Report) maakte hij 30 jaar deel uit van de ritmesectie van piano legende Ahmad Jamal. Daarnaast speelde hij o.a. met de Afrikaanse super ster Youssou n’Dour (‘Retrun to Goree’ film project), gitarist Larry Coryell, saxofonist George Coleman and saxofonist/fluitist Yusef Lateef. Pitch Plot 4 is de eerste Europese ‘working band’ waarin hij participeert.

Met als thuisbases Nederland en Frankrijk, wordt Jeroen Pek door zijn volstrekt eigen ‘stem’ internationaal gezien als een van de jazz fluitisten van vandaag. Hij speelde in binnen- en buitenland met een stevige lijst musici zoals Grammy Award winnaar Fathy Salama (EG.), Ramon Valle (CUB.), Giulia Valle (CAT.). Sandro Schneebelli (CH), Gerard Pansanel (F), Nabil Khemir (TUN.) en Simone Sou (BRAS.).

Als componist is Jeroen twee maal genomineerd voor de composition award  van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz (Washington DC).

De jonge Duitse pianist/componist Christian Pabst staat als instrumentalist bekend als een poëet. Internationaal toert hij al jaren met zeer uiteenlopende gezelschappen waarvan de samenwerking met de Britse trompettist Gerard Precenser de meest  opvallende is.

Drummer Onno Witte is een muzikale omnivoor die bekend staat om zijn virtuositeit,, creativiteit en melodische benadering van zijn instrument. Hij speelde in een kleurrijke waaier van projecten, van jazz, wereldmuziek, hedendaagse muziek tot jazz-rock. Zijn project Onno Witte’s Wild Card – met als feature de Duitse saxophonist Volcker Winck- is het beste bewijs van zijn veelzijdigheid. 

Op 18 mei verzorgt James Cammack een masterclass op het Utrechts Conservatorium.

Zie ook