vrijdag 20 januari 2017

CloudNights Flamenco Biënnale: Tiempos Nuevos met Ben van Gelder

geweest
20:15
zaal open
uitvoerenden

Edsart Udo de Haes - flamencogitaar en composities
María Marín - flamencozang en klassiek gitaar
Jamie Peet - drums en improvisatie
Ben van Gelder - altsaxofoon

support act
tba
locatie
vrijdag 20 januari 2017

CloudNights Flamenco Biënnale: Tiempos Nuevos met Ben van Gelder

geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije stoelkeuze.

Het voorprogramma (Marit van der Lei) begint om 21:00 uur. Tiempos Nuevos begint om 21:45 uur. Met een ticket voor het concert van Alfonso Aroca Quintet voorafgaand in Cloud Nine kan je gratis blijven hangen voor het concert van Tiempos Nuevos in Club Nine. 

Nieuwe Tijden, Tiempos Nuevos dienen zich in de ‘Nederflamenco’ aan met dit kwartet dat zich vrij beweegt tussen jazz, klassiek en flamenco. Bekende melodieën uit grote werken van Spaanse componisten als De Falla en Joaquín Rodrigo klinken in de composities van Edsart Udo de Haes en op teksten van Maria Marín, begeleid door de improvisaties  van twee jazzmen van formaat, Jamie Peet, een van de meest gewilde drummers van dit moment en Ben van Gelder, die door de Volkskrant als het grootste jonge jazztalent van dit moment werd bestempeld. Twee klassieke gitaren, twee flamenco's en twee jazztalenten op één podium verenigd door Edsart Udo de Haes, die ook in Spanje goede naam maakt als flamencogitarist.

In 2016 studeerde Marit met onderscheiding af aan het conservatorium in Utrecht. Ze ontdekte daar haar stem en ontwikkelde zich via masterclasses van o.a. Fay Claassen, Kenny Werner en Bob Mintzer. Geworteld in de jazz muziek heeft ze in het verleden aan veel verschillende projecten meegewerkt. Zo stond ze met de reggae band ‘Taj Weekes & Adowa’ op het bekende Montreux Jazz Festival en won ze met de band ‘Startas Orkester’ de Keep an Eye- award. Haar repertoire bestaat uit bewerkingen van stukken van onder andere Pat Metheny, Jaco Pastorius en Avishai Cohen. Deze meestal instrumentale muziek heeft haar als zangeres gevormd en geïnspireerd tot eigen composities. Een interpretatie van de muziek die haar als zangeres onderscheidend maakt van andere zangeressen.

Marit van der Lei – Zang
Marre de Graaff – Basgitaar
Roel Hazendonk – Piano
Tim Vermulst - Drums

Zie ook