woensdag 8 december 2021

Christoph Irniger Trio feat. Ben van Gelder + Luca Sisera ROOFER

Een avond Zwitserse jazz van de bovenste plank

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 17,-
€ 13,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Christoph Irniger Trio feat. Ben van Gelder:

Christoph Irniger - sax
Ben Van Gelder - sax
Ziv Ravitz - drums
Raffaele Bossard - bass

Luca Sisera ROOFER:

Luca Sisera - bass
Michael Jaeger - sax
Maurus Twerenbold - trombone
Yves Theiler - piano
Michael Stulz - drums

locatie
woensdag 8 december 2021

Christoph Irniger Trio feat. Ben van Gelder + Luca Sisera ROOFER

Een avond Zwitserse jazz van de bovenste plank

Luca Sisera’s band ROOFER en het Christoph Irniger Trio feat. Ben van Gelder slaan de handen ineen. De twee moderne jazzbands komen vanavond samen naar Utrecht: het neusje van de zalm van de Europese jazz onder het dak van TivoliVredenburg.

De Zwitserse mannen van ROOFER schuwen het experiment niet. Hun composities balanceren op het slappe koord tussen avant-garde en traditie. Het collectief oogstte internationaal lovende kritieken voor hun gedurfde en speelse concerten. Onder leiding van contrabassist Luca Sisera klimt de band naar ongekende hoogten, waar de band tevens haar naam aan ontleent. De ‘roofers’ - werklieden die zonder zekering werken op de hoogste gebouwen ter wereld - inspireren deze band om zonder terughoudendheid het muzikale avontuur tegemoet te gaan.

Het trio van tenorsaxofonist Christoph Irniger breidt zich vanavond uit met altsaxofonist Ben van Gelder! Net als ROOFER zoekt dit uitgebreide trio naar de spanning tussen traditie en vernieuwing. De melodische inventiviteit van de individuele muzikanten slaat een brug tussen die twee, en dwingt de luisteraar om haar eigen kaders te bevragen.