Bekijk al ons

Neoklassiek Programma
Zaal open
Aanvang
Support act
geen
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Christine Ott

Cineconcert Tabu

Geweest

De Franse componiste en pianiste Christine Ott kreeg bekendheid door haar samenwerkingen met Yann Tiersen, Radiohead en Tindersticks. Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’, een bijzonder instrument ontworpen door Maurice Martenot in 1918. De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken voelt het net zo goed als een onheilspellende soundtrack. Haar eerdere cine concerten in het Paard en TivoliVredenburg waren uitverkocht en komend jaar komt ze opnieuw naar Utrecht voor een vertolking van de intrigerende film Tabu.

Over de film Tabu (1931)
In zijn laatste film presenteert Duitse filmmaker F.W. Murnau het verhaal van twee jonge geliefden op het idyllische eiland Bora Bora in de Stille Zuidzee. Hun leven wordt verbrijzeld wanneer de oude krijger het meisje tot de uitverkoren meid verklaart en het voor geen enkele man verboden is om haar zelfs maar aan te kijken. Ze weigeren een leven apart te accepteren en vluchten naar een ander eiland, een eiland dat decadent en verwesterd is. De jongen werkt als parelduiker, maar begrijpt het concept van geld niet helemaal en zit al snel in de schulden. Wanneer de oude krijger hen opspoort, zijn ze opnieuw van plan weg te rennen, maar in een wanhopige poging om zijn schulden af te betalen, duikt de jongen naar parels in water vol haaien. De jongen is succesvol, maar het lot lijkt vastbesloten om de twee geliefden uit elkaar te houden.

 

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6

Zie ook

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes