Uit de serie

Hertz op Zondag
Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 28,50
CJP
€ 22,90
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Christian Poltéra cello
Ronald Brautigam piano

Programma

Röntgen Sonate nr. 1 op. 3
Schumann Fünf Stücke im Volkston
Brahms Sonate voor piano en cello nr. 1 op. 38

Locatie
Hertz

Christian Poltéra & Ronald Brautigam

Röntgen, Schumann en Brahms

incl. servicekosten

De exclusieve verkoop start op dinsdag 22 maart om 10.00 uur. De reguliere verkoop start op dinsdag 29 maart om 10.00 uur.

Er ligt een rechte lijn met fraaie accenten en persoonlijke noten tussen Robert Schumann, zijn grote bewonderaar Johannes Brahms en diens goede vriend Julius Röntgen. Het drietal toont de combinatie cello en piano van zijn meest romantische, en, in het geval van Schumann, ook volkse kant. Bonus: Brahms verwerkte in zijn Sonate een hommage aan zijn andere held: Johann Sebastian Bach.

Muziek uit de hoogtijdagen van duo’s voor piano en cello
Christian Poltéra en Ronald Brautigam zijn geen onbekenden in Utrecht. Poltéra was ooit samen met Janine Jansen te horen tijdens een editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ronald Brautigam is als weinig anderen ingewijd in de kamermuziek uit de romantiek waarbij de piano een hoofdrol speelt. Ze zijn van plan een cd op te nemen die is gebaseerd op het programma van vandaag. Dat zou mooi zijn omdat op die manier drie verrukkelijke werken uit de hoogtijdagen van de muziek voor cello en piano worden vereeuwigd.

Zie ook

Julien Libeer

Preludiums en fuga's

Quatuor Ébène

Schumanns eerste strijkkwartet

Blaassextetten van Mozart en Beethoven