Zaal open
Aanvang
Programma

Röntgen Sonate nr. 1 op. 3
Schumann Fünf Stücke im Volkston
Brahms Sonate voor piano en cello nr. 1 op. 38

Uitvoerenden

Christian Poltéra cello
Ronald Brautigam piano

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Christian Poltéra & Ronald Brautigam

Röntgen, Schumann en Brahms

Geweest

Er ligt een rechte lijn met fraaie accenten en persoonlijke noten tussen Robert Schumann, zijn grote bewonderaar Johannes Brahms en diens goede vriend Julius Röntgen. Het drietal toont de combinatie cello en piano van zijn meest romantische, en, in het geval van Schumann, ook volkse kant. Bonus: Brahms verwerkte in zijn Sonate een hommage aan zijn andere held: Johann Sebastian Bach.

Muziek uit de hoogtijdagen van duo’s voor piano en cello
Christian Poltéra en Ronald Brautigam zijn geen onbekenden in Utrecht. Poltéra was ooit samen met Janine Jansen te horen tijdens een editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ronald Brautigam is als weinig anderen ingewijd in de kamermuziek uit de romantiek waarbij de piano een hoofdrol speelt. Ze zijn van plan een cd op te nemen die is gebaseerd op het programma van vandaag. Dat zou mooi zijn omdat op die manier drie verrukkelijke werken uit de hoogtijdagen van de muziek voor cello en piano worden vereeuwigd.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Stephen Westra.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.