Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Strijkkwartet op. 59/3 ‘Rasumovsky’
Schubert Strijkkwartet D887

Uitvoerenden

Alina Ibragimova viool
Pablo Hernán Benedí viool
Emilie Hörnlund altviool
Claire Thirion cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Chiaroscuro Quartet

Beethoven en Schubert

Geweest

Het Chiaroscuro Quartet is geformeerd rondom de formidabele Alina Ibragimova. Tot 2005 schitterde ze als solist met orkesten op de belangrijkste wereldpodia. In dat jaar gooide ze het roer radicaal om en richtte ze haar eigen strijkkwartet op.

Specialisten van de klassieke en vroeg-romantische periode
Waren het de verlokkingen van een oneindig groot en rijk repertoire voor strijkkwartet? Of misschien het minder aanlokkelijke idee om nog dertig jaar met altijd weer dezelfde vijf vioolconcerten van hotelkamer naar hotelkamer te reizen, van Carnegie Hall in New York naar de Konzertverein in Wenen, en van het Amsterdams Concertgebouw naar Wigmore Hall in Londen. Hoe het ook zij, er zijn maar weinig strijkkwartetten die met zo’n wereldster als primarius kunnen aantreden. Een veelbelovend uitgangspunt voor twee van de meeste geliefde strijkkwartetten van Beethoven en Schubert. Het kwartet wordt ook geprezen om zijn historische benadering van het klassieke en vroeg-romantische repertoire. Ze spelen op darmsnaren en met klassieke strijkstokken.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Emanuel Overbeeke.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.