zondag 10 maart 2019

Cellokrijgers 8+

Hartveroverend muziektheater van Oorkaan met Cello Octet Amsterdam

geweest
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam Sanne Bijker, Sanne van der Horst, Rares Mihailescu, René van Munster Alistair Sung, Esther Torrenga/Eduard Ninot Roig, Geneviève Verhage, Claire Bleumer/Susanne Rosmolen.

Choreografen Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen, Pim Veulings

Artistieke leiding Caecilia Thunnissen & Sanne Bijker
Dramaturgie Erin Coppens

locatie
zondag 10 maart 2019

Cellokrijgers 8+

Hartveroverend muziektheater van Oorkaan met Cello Octet Amsterdam

geweest

HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

Een drieluik over stoer doen, winnen en verliezen, kwetsbaar zijn en de kracht van muziek.

Met muziek van Béla Bartók, György Ligeti en Philip Glass.

CELLO OCTET AMTERDAM

Cello Octet Amsterdam is een uniek en veelzijdig ensemble dat bestaat uit 8 topcellisten. Het Cello Octet staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd waarvan de meeste speciaal voor het octet zijn geschreven.

OORKAAN
Oorkaan maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.
OORKAAN - Je kijkt je oren uit!