meer van

Minimal Music
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Michael Gordon ‘8’

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam

Locatie
Grote Zaal

Cello Octet Amsterdam

Michael Gordon '8'

Geweest

Cello Octet Amsterdam maakt bijna tastbare muziek, muziek die niet alleen je oren raakt, maar al je zintuigen prikkelt. Michael Gordon’s ‘8’ roept bij het publiek associaties op met een beeldhouwwerk, muziek die zichtbaar en voelbaar tot stand komt, verandert, van kleur verschiet en je perceptie van ruimte op de proef stelt.

Acht cello’s als multiplier voor de effecten van minimal music.
De legendarische Bang on a can componist Michael Gordon schreef een groot nieuw werk voor Cello Octet Amsterdam. Een stuk voor acht cello’s werkt als een soort multiplier voor de effecten van minimal music. Acht identieke instrumenten, acht keer vier snaren met eenzelfde bereik, acht strijkstokken. En dan is de opstelling ook nog eens in een cirkel. De effecten zijn bedwelmend, hallucinerend, een trip waarvoor je geen lsd of pilletje nodig hebt. Geluidsgolven cirkelen door de ruimte en brengen snaren in extase. Het werk heeft bij vlagen ook een sterk meditatief karakter. ‘8’ zindert van beweging, maar zet de tijd soms ook stil en laat je in een quiet state of mind achter.

Lees hier de programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Sanne Bijker.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.