maandag 24 januari 2022

CD presentatie Maya Fridman

Concert gaat niet door | Nieuw album The Forest in April

Verplaatst
19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Maya Fridman cello
Carlos Marín Rayo piano

Beorn Nijenhuis interviewer

maandag 24 januari 2022

CD presentatie Maya Fridman

Concert gaat niet door | Nieuw album The Forest in April

Verplaatst

Vanwege corona kan dit concert niet doorgaan zoals het oorspronkelijk bedacht is. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om z.s.m. duidelijkheid te verschaffen. Dit kan echter enige tijd duren. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail, hierin staan ook de restitutiemogelijkheden. 

Dit is het verplaatste concert van dinsdag 30 november 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

De Nederlands-Russische celliste Maya Fridman is een fervent voorstander van nieuwe muziek. Ze gaf Jan-Peter de Graaff de opdracht om een nieuw soloconcert voor haar te schrijven. Het was voor haar een droom die uitkwam, na de ontdekking van De Graaffs ‘Rimpelingen’ (2017) tijdens de Gaudeamus Muziekweek. Het piano arrangement van Rimpelingen van Rick van Veldhuizen/Carlos Marín Rayo, evenals een deel van The Forest in April, zullen tijdens het releaseconcert te horen zijn. Beorn Nijenhuis interviewt componist Jan-Peter de Graaff.

In maart 2021 ging The Forest in April met het Noord Nederlands Orkest in première in TivoliVredenburg waar Fridman in het seizoen 2020-21 artist-in-residence was.

Na een minutenlange solocadens, waarin Fridman haar kwaliteiten als speelbeest mag uitleven, volgt een heftige strijd. Hoekige orkestmotieven worden afgewisseld met zagende dissonanten van de cello. Zelfs hier mengt de componist de timbres zo kundig dat ook in de wanklanken schoonheid schuilt. Een mistroostig, bijna mahleresk wegebbend panorama vormt het besluit.” - Frits van der Waa (De Volkskrant).

Het album bevat twee celloconcerten van Jan-Peter de Graaff: "Concerto no.5, The Forest in April" (2021), een nieuw werk geschreven voor Maya Fridman, gecombineerd met zijn vorige solostuk voor cello "Concerto no. 4, Rimpelingen” (2017).

Reserveer het album hier.