Zaal open
Aanvang
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Catching Cultures Orchestra Festival

Geweest

Op 27 januari vindt tijdens het jubileumweekend in TivoliVredenburg de 8ste editie plaats van het gratis toegankelijke Catching Cultures Orchestra Festival: het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit verschillende windstreken spelen samen evenzo divers en gretig aanstormend talent. Wederom bevat het programma muziek uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa.

Bewoners van het AZC Oog in Al zijn in het bijzonder uitgenodigd voor het festival en kunnen gebruikmaken van speciaal busvervoer van en naar TivoliVredenburg. Ook aan de kinderen is gedacht: bovenin ons pand kunnen ze zich vermaken tijdens speciale kinderworkshops.

Hermine Schneider & Catching Cultures Orchestra
Onder leiding van trompettist en dirigent Hermine Schneider brengt het Catching Cultures Orchestra uiteenlopende muziektradities bijeen. Er worden stukken gespeeld die vluchtelingen hebben aangedragen, maar ook muziek die in Nederland is ontstaan. Zo wordt het lied Mensch durf te leven met een Arabische en Afrikaanse kwinkslag op een unieke wijze ten gehore gebracht. Het lied is meer dan een eeuw oud, maar heeft aan actuele betekenis nog niets ingeboet en werd opnieuw bekend door zangeres Wende Snijders.

Jaffa Orkest
Met zang, muziek en dans brengt het Jaffa Orkest Palestijnse folklore en traditie zoals die door Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon en Irak werden vertolkt. De Syrische musici van deze Palestijnse formatie speelden eerder in het Palestijns Orkest en hebben al in vele landen opgetreden.

Dyar & Janne Schra
Na een optreden met Caro Emerald in een uitverkocht Paradiso startten de musici van Dyar (‘huis’ in het Arabisch) hun eigen formatie. Ze zien hun muziek als een denkbeeldig huis waarin mensen zich thuis voelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. Tijdens dit concert gaan ze een muzikale samenwerking aan met zangeres Janne Schra en spelen ze bewerkingen van bekende Nederlandse liedjes, eigen nummers van Janne Schra en traditionele Arabische muziek in een modern arrangement.

L’Chaim
Vanaf 16.30 uur staan Plein 5 en 6 in het teken van diner en dansmuziek. De dansmuziek wordt verzorgd door het ensemble L’Chaim. Deze formatie uit Delft bestaat uit musici uit Nederland, Spanje, Italië en Syrië en vult hun eigen werk aan met traditionele klezmer en zigeunermuziek van de Balkan.

Vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal
Dit concert is onderdeel van ons dubbele jubileum! Van 24 januari tot en met 27 januari bieden we te veel om mee te maken, voor iedereen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.