Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Catching Cultures Orchestra
Farid Ghannam
Panta rhei
Koor Duniya
Khorshid Dadbeh
Jaipur Junction

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Catching Cultures

Verschillende muzikale en culturele achtergronden delen samen het podium

Geweest

“Verwacht een programma dat op en neer deinst tussen genres en sferen, van reggae tot klassiek Arabisch en van Koerdische pop tot gnawa. Catching Cultures Orchestra neemt je mee op een muzikale reis die leidt van Agadir tot Overvecht. Een reis vol meeslepende verhalen en uitbundige feesten. Reis je mee?”

Aanvang festival in de foyers: 13:00
Aanvang concerten in de Hertz: 14:30
Gezamenlijke maaltijd: 17:30
Einde programma 19:30

Entree: € 12,50 (gratis voor AZC bewoners via [email protected])

Catching Cultures Festival
Het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit alle windstreken spelen samen met evenzo divers en gretig aanstormend talent. Ervaar een programma met muziek uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Het Catching Cultures Orchestra heeft voor deze editie weer een aantal nieuwe stukken voorbereid. Naast onze oude vertrouwde zangers Wisam en Mohamad worden deze stukken vertolkt door een reeks nieuwe zangers uit Soedan, Syrië, Irak en het Caribisch gebied. Het orkest zal bij een aantal van deze stukken ook nog eens ondersteund worden door het superdiverse Koor Duniya, dat repertoire brengt uit alle windstreken.

Het programma wordt geopend met Panta rhei, een live interactie tussen geluid en beeld waarbij traditionele muziekinstrumenten uit het Midden-Oosten worden gebruikt. Panta rhei maakt gebruik van hedendaagse technologie, en is traditioneel in zijn uitvoering. Drie verhalen van verandering door nieuwkomers vormen daarbij het uitgangspunt voor drie bijzondere composities. Het Perzisch ensemble onder leiding van Khorshid Dadbeh, maakt de lineup compleet. Zij zullen tijdens hun uitvoering bijzondere aandacht schenken aan de huidige situatie in Iran.

Farid Ghannam
Speciale gast tijdens dit festival is de bekende Marokkaanse zanger Farid Ghannam. Naast zijn geweldige stem speelt hij gitaar en basgitaar en is hij een meester op de guembri, het traditionele snaarinstrument van de gnawa-stijl, dat een diepe bas produceert. Samen met andere genres zoals tachelhit (de muziek uit zijn geboorteplaats Agadir) en raï (de straatmuziek van Marokko en Algerije), laat Farid de muzikale diversiteit van zijn thuisland allemaal aan bod komen. Een Perzich ensemble onder leiding van Khorshid Dadbeh, maakt de lineup compleet. Zij zullen tijdens hun uitvoering bijzondere aandacht schenken aan de huidige situatie in Iran.

De Voorkamer
In de foyer presenteert De Voorkamer de muzikanten uit hun On the Spot-jamsessies. Met unieke combinaties van getalenteerde muzikanten van over de hele wereld valt er een hoop nieuws en verrassends te ontdekken. Aan het eind van de dag is er ruimte voor nog een tweede sessie, waarbij behalve bezoekers nog een andere bijzondere gast zal worden uitgenodigd om mee te doen.

Jaipur Junction
Na programma in de Hertz speelt in de foyer het Indiaas-Nederlandse duo Jaipur Junction. Zangeres Sarita Rav en drummer Otto de Jong ontmoetten elkaar in 2018 in Amber, India en brengen een bijzondere mix van Noord-Indiase zang en ragas met indie- en jazz-geïnspireerde drums.

Resto van Harte
De chefs van Resto van Harte serveren kort na het programma in de Hertz een heerlijke maaltijd voor alle bezoekers. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Kinderprogramma: de Vrolijkheid
Ook voor kinderen is er genoeg te doen tijdens ons festival, met diverse workshops door de mensen van De Vrolijkheid, een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen realiseren zij wekelijks meer dan 100 workshops en kunstprojecten op asielzoekerscentra door heel Nederland. Voor ons festival verplaatsen zij zich eenmalig naar TivoliVredenburg. Er wordt gezongen, gedanst, geknutseld en wie weet wat nog meer!

AZC bewoners
Bewoners van de Utrechtse Asielzoekerscentra zijn in het bijzonder uitgenodigd voor het festival en kunnen gebruikmaken van speciaal busvervoer van en naar TivoliVredenburg. Ook aan de kinderen is gedacht: bovenin ons pand kunnen ze zich vermaken tijdens speciale kinderworkshops door De Vrolijkheid. Tot slot worden alle bezoekers van harte uitgenodigd om samen met de artiesten te komen eten.