Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Piazzolla Aconcagua (Concierto para bandoneón)
Skalkottas 5 Griekse dansen
Mahler Adagietto uit Vijfde symfonie
Piazzolla Milonga del Ángel (arr. Bob Zimmerman)
Bacalov Il Postino
Gershwin Lullaby
Bartók Roemeense volksdansen
Piazzolla Libertango (arr. Carel Kraayenhof); Otoño porteño; Oblivion (arr. Bob Zimmerman)

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Vincent de Kort dirigent
Carel Kraayenhof bandoneon

Locatie
Grote Zaal

Carel Kraayenhof viert Astor Piazzolla

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Het Residentie Orkest komt met bandoneonist Carel Kraayenhof een eerbetoon brengen aan de Argentijnse magiër van de moderne tango, Astor Piazzolla, die in 1921 geboren werd. Piazzolla bracht met de tango een van de popu­lairste dansen van het westelijk halfrond tot grote bloei. Daarbij overschreed hij steeds weer de grens tussen populaire en klassieke muziek. Hij was de meester van de tango, niet voor kroegen en cafés, maar voor de concertzaal. Hij bracht de klassieke Argentijn­se tango samen met de klankwerelden van Debussy en Ravel en maakte van de tango kunst met een grote K.

In de pauze wordt Carel Kraayenhof geïnterviewd op het podium van de Grote Zaal.

Feestje na afloop: dans mee met Trio Tangata en dansclub Tango La Zapade!
Na afloop van het concert gaan we nog even door: iedereen die dat wil kan meedansen op de muziek van Trio Tangata en dansclub Tango La Zapade. De parterre wordt omgetoverd tot een Tango Salon. De publieksdeuren blijven geopend, zodat je een drankje kunt halen en dat kan meenemen naar de Grote Zaal. Trio Tangata speelt met hart en ziel Argentijnse tangomuziek , in al haar stijlen en op haar eigen wijze. Naast tangomuziek van vele grootmeesters speelt Tangata ook eigen composities, waarbij  stil zitten onmogelijk is.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Paul Janssen.