woensdag 23 maart 2022

Cappella Amsterdam

Le Vin Herbé

€ 31,-
€ 24,80

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Cappella Amsterdam
Dutch String Collective
Ulrike Quade Company
ICK Dans Amsterdam

Daniel Reuss dirigent
Carolyn Sampson sopraan
Thomas Walker tenor

programma

Aanvang 18:30
Zaal open 17:30
Verwachte eindtijd 19:30

Aanvang 21:00
Zaal open 20:00
Verwachte eindtijd 22:00

Frank Martin Le vin herbé

locatie
woensdag 23 maart 2022

Cappella Amsterdam

Le Vin Herbé

Dit concert vindt om 18.30 en 21.00 uur plaats. 

Le vin herbé, oftewel ‘De toverdrank’, is Frank Martins Franstalige versie van Tristan und Isolde, kort samen te vatten als een onmogelijke liefde. In dit ‘wereldlijke oratorium’ speelt Martin op een ingenieuze manier met de collectiviteit van het koor en de solistische stemmen. Het is een raamvertelling, een middeleeuws epos, waarin het verhaal van Tristan, Isolde, Branghien, koning Marc en anderen wordt verteld. Steeds weer lijkt het perspectief te wisselen van een vertelling naar een beleving, wat gepaard gaat met een grote dramatische spanning. Om de intensiteit van het werk zo krachtig mogelijk op het publiek over te brengen is de voorstelling midden in het publiek gesitueerd, met dansers en vertellers. De meer theatrale inhoud: twee mensen drinken een  afrodisiacum of liefdesdrank, wat ontaardt in een fatale liefde. Een gepassioneerd verhaal over twee geliefden die niet bij elkaar konden zijn.

  • over Cappella Amsterdam

    Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten.

    “Wij willen een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek. Daartoe brengen wij diversiteit in onze programma’s, in onze partnerkeuzes en in onze medewerkers.

    Wij zijn een koor van mensen tussen mensen, dat met klassieke muziek een universele en menselijke emotie wil oproepen. Wij willen ons publiek een authentieke ervaring geven, keer op keer als zij ons horen. Oprecht, direct, dichtbij en toegankelijk. Kortom, onze muziek moet mensen raken.”