onderdeel van mini-festival

Simeon ten Holt dag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ten Holt Canto Ostinato

Uitvoerenden

PA'dam o.l.v. Maria van Nieukerken
Manja Smits harp
Mallet Collective marimba’s
Jelte van Andel contrabas

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Canto Ostinato: The Vocal Experience

Simeon ten Holt Dag

Geweest

Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? De beroemde Canto Ostinato van Simeon Ten Holt beleeft de  koorpremière in TivoliVredenburg!

PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken zingt (!) de Canto in een bewerking voor koor en instrumentaal ensemble. De mogelijkheden van de stem worden in deze ‘minimal music’ maximaal benut.

De minimale veranderingen in de patronen van deze muziek zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers. De muziek verschuift zo langzaam, dat de veranderingen soms nauwelijks waarneembaar zijn. Deze minimale muzikale verschuivingen krijgen vorm in de choreografie van de zangers; soms hoort de luisteraar de muziek van ver weg, dan juist van heel dichtbij.

Dit concert is onderdeel van de Simeon ten Holt Dag. Je kunt voor deze dag een passe-partout kopen voor alle drie de concerten, een combinatieticket met het middagconcert en dagprogramma, of een combinatieticket met het avondconcert en dagprogramma.

Kijk hier voor het blokkenschema van de gehele Simeon ten Holt dag.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.