Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ivan Iliev viool
Saskia Coolen blokfluit, viola da gamba
Cassandra Luckhardt viola da gamba
Constance Allanic harp, viola da gamba
Arjen Verhage luit, barokgitaar

Locatie
Hertz
Koop met Korting Kamermuziekfestival

Als je drie of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode IKFU233. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode IKFU236Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Camerata Trajectina - De Klank van de Stad

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Geweest

De Domstad ademt kamermuziek – en al langer dan u denkt! Vanaf 1628 kwamen een aantal notabelen (tevens ontwikkelde muziekamateurs) bijeen in het stadhuis, in een ruimte die door de gemeenteraad beschikbaar gesteld. Wekelijks speelden zij de kamermuziek uit die tijd. Het was een serieuze zaak: wie niet kwam opdagen, kon een boete verwachten. Op 1 januari 1631 richtten zij officieel een ‘collegium musicum instrumentale’ op. De openbare concerten waren zo populair dat ze grotere ruimten moesten zoeken;  van het stadhuis naar het Brigittenklooster en later naar de Mariaplaats.

Wat stond er toen op de lessenaar? Camerata Trajectina dook in de archieven en vond een uitgebreide inventaris van de Collegium-bibliotheek. Er is een pracht van een playlist anno 1657 uit samengesteld; de mooiste en beste kamermuziek uit heel Europa.
Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht bestaat 20 jaar – wat een mooie gelegenheid om met ambitie nog verder terug in de tijd te kijken.