Zaal open
Aanvang
Programma

Raad Khalaf Music for imagined dances from 8 ancient cities in Mesopotamia and Ancient Syria: Mari, Phoenicia, Sumer, Ashur, Ebla, Babylon, Ugarit, and Akkad
Calliope Tsoupaki 
Triptychon Part III
Babür Tongur Swirling
Willem Jeths Maktub
Jean Luc Fafchamps Sufi Letter (W)aw Dome
Songs with Mohammed Motamedi, arranged by Calefax

Uitvoerenden

Rembrandt Frerichs Trio
Mohammad Motamedi
Matangi Strijkkwartet

Calefax Rietkwintet

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Calefax - Matangi - Motamedi - Frerichs

Oriental Landscapes

Geweest

Dit concert is georganiseerd in samenwerking met Oriental Landscapes en Gaudeamus.

Het Oriental Landscapes festival presenteert een speciaal programma: de eerste ontmoeting tussen het Calefax Rietkwintet, Matangi Strijkkwartet, Rembrandt Frerichs Trio en vocalist Mohammad Motamedi. Het programma bestaat uit stukken door Oosterse componisten, of Nederlandse componisten die beïnvloed waren door de Oosterse wereld.
In verschillende formaties brengen zij deze stukken ten gehore. Eerst hoor je de ontmoeting tussen het Rembrandt Frerichs Trio & Mohammad Motamedi. Na de pauze volgen er optredens van het Matangi Strijkkwartet, het Calefax Rietkwartet en verschijnen ze ook samen op het podium. De drie ensembles en zanger Motamedi sluiten gezamenlijk af met een bijzonder arrangement door Calefax.

Mohammad Motamedi is een van de grootste namen in de Iraanse zangwereld. Hij is bekend om zijn tahrir, een elegante Iraanse zangtechniek die hij moeiteloos doet overkomen en versiert met impressieve decoraties. Motamedi houdt zich vast aan het Perzische klassieke muziek repertoire ‘radif,’ maar maakt ook ruimte voor subtiele innovaties in de traditie.

Pianist Rembrandt Frerichs zocht naar een lichtere, sfeervolle klank en vond deze in de fortepiano, ooit naar het oude Perzië gebracht door Napoleon Bonaparte als een gift aan de Sjah. Met Tony Overwater op de violone (de voorouder van de contrabas) en Vinsent Planier op de Whisper Kit (zijn zelf ontwikkelde drumkit) vormt hij het Rembrandt Frerichs Trio.

Het Matangi Strijkkwartet bestaat uit de nieuwste generatie klassieke musici en bevindt zich aan de top van de Nederlandse klassieke kamermuziek. Ze worden vaak beschreven als communicatief, provocatief en veelzijdig en zijn vooral bekend om hun innovatieve cross-over projecten, waarbij ze de grenzen van klassieke muziek opzoeken.

Het Calefax Rietkwintet bestaat uit vijf gepassioneerde blaasinstrumentalisten, virtuozen en arrangeurs. Ze creëerden een nieuw genre: het rietkwintet, en vormen daarmee een inspiratiebron voor de nieuwste generatie rietblazers. Het is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

 

De musici blikken stuk voor stuk vooruit!

Rembrandt Frerichs 

Tony Overwater (Rembrandt Frerichs Trio)

Ivar Berix (Calefax) 

Matangi Quartet