Bekijk het klassieke seizoen

Hertz op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Gershwin An American in Paris
Van Eyck Der fluiten lusthof
Moondog New Amsterdam
Joe Jackson Loisaida
Telemann Hoboconcert

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Bart de Kater klarinet
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Calefax

Streetwise

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

In bijna veertig jaar is Calefax uitgegroeid tot een kamermuziekinstituut. Vijf mannen introduceerden het rietkwintetensemble en verkennen de mogelijkheden tot in de uithoeken. Ditmaal trekt het vijftal de stad in; ze zoeken het straatleven op en spelen streetwise muziek. Op het programma prijkt werk van eigenzinnige componisten die net als Calefax hun eigen levenspad kiezen.

Rietkwintet
Calefax is een van de uniekste ensembles van Nederland. Het transparante, karaktervolle geluid van Calefax is de grootste kracht. De rietinstrumenten saxofoon, hobo, klarinet, fagot en basklarinet zijn aan elkaar gewaagd, gaan in elkaar op en behouden toch een eigen identiteit. Veel componisten schreven speciaal voor het rietkwintet, maar even rap werken de Calefaxleden aan innovatieve arrangementen.

Joe Jackson
Als ondernemend ensemble heeft Calefax een affiniteit met componisten die het net even anders doen. Tijdens Streetwise licht Calefax het muziekleven op straat bij. Op het menu staan composities van blinde straatmuzikanten Jacob van Eyck en Moondog, maar ook stadsmuziek van popster Joe Jackson en de geniale George Gershwin. Het werk van selfmade toondichters als Amy Beach en Georg Telemann mag niet ontbreken. Gewoontegetrouw vraagt Calefax een eigentijds componist een gloednieuw kwintet bij te dragen.

Zie ook

Harriet Krijgh & Magda Amara

Mendelssohn, Messiaen & Franck

Animato Kwartet

Britten & Beethoven

Mathieu van Bellen & Omri Epstein

Recital met groots vioolrepertoire