dinsdag 15 december 2020

Livestream: Buma Boy Edgar Prijsuitreiking - Ack van Rooyen

Gratis - met Metropole Orkest

geweest
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

dinsdag 15 december 2020

Livestream: Buma Boy Edgar Prijsuitreiking - Ack van Rooyen

Gratis - met Metropole Orkest

geweest

De uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020 en het concert van Ack van Rooyen met het Metropole Orkest kun je live bekijken via een livestream op deze pagina en via Studio TivoliVredenburg. Naar aanleiding van de maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan er helaas geen publiek bij aanwezig zijn.

 

Vanavond ontvangt bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen de Buma Boy Edgar Prijs 2020 – de belangrijkste jazzprijs van Nederland - in de Grote Zaal. Tijdens deze uitreikingsavond treedt Ack van Rooyen op met de topmusici van het Metropole Orkest. Op het programma staat werk van hun nieuwe album Then and Now, een ode aan Van Rooyens ruim zeventigjarige jazzcarrière en die van zijn overleden broer Jerry.

Van Rooyen ontvangt de prijs onder meer vanwege zijn indrukwekkende internationale carrière, zijn vakmanschap en lyrische spel op de bugel. De jury schreef: “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland, van de opkomst van de Nederlandse omroeporkesten en bebopcombo’s tot de ontwikkeling van jazzonderwijs aan de conservatoria.” Ga voor meer informatie over de prijs en het volledige juryrapport naar www.bumaboyedgarprijs.nl.

De Buma Boy Edgar Prijs 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur (hoofdsponsor), het BIMHUIS, North Sea Jazz, VPRO Vrije Geluiden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.