Aanvang
Locatie
Studio TivoliVredenburg

Livestream: Buma Boy Edgar Prijsuitreiking - Ack van Rooyen

Gratis - met Metropole Orkest

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Vanavond ontvangt bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen de Buma Boy Edgar Prijs 2020 – de belangrijkste jazzprijs van Nederland - in de Grote Zaal. Tijdens deze uitreikingsavond treedt Ack van Rooyen op met de topmusici van het Metropole Orkest. Op het programma staat werk van hun nieuwe album Then and Now, een ode aan Van Rooyens ruim zeventigjarige jazzcarrière en die van zijn overleden broer Jerry.

Van Rooyen ontvangt de prijs onder meer vanwege zijn indrukwekkende internationale carrière, zijn vakmanschap en lyrische spel op de bugel. De jury schreef: “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland, van de opkomst van de Nederlandse omroeporkesten en bebopcombo’s tot de ontwikkeling van jazzonderwijs aan de conservatoria.” Ga voor meer informatie over de prijs en het volledige juryrapport naar www.bumaboyedgarprijs.nl.

De Buma Boy Edgar Prijs 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur (hoofdsponsor), het BIMHUIS, North Sea Jazz, VPRO Vrije Geluiden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.