dinsdag 2 november 2021

Buiten is het feest...

In gesprek over seksueel misbruik

Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:00
zaal open
19:30
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 2 november 2021

Buiten is het feest...

In gesprek over seksueel misbruik

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

In Nederland is 1 op de 10 kinderen slachtoffer van seksueel misbruik. In meer dan 85% van de gevallen wordt dit misbruik gepleegd door iemand die het kind goed kent. Denk aan een (stief)vader, oom, broer, leraar of coach. In de meeste gevallen blijft de dader onbekend en het probleem onbesproken. Door schaamte, ongemak, niet onder woorden kunnen brengen, schuldgevoel, verdriet, trauma.

Ja, maar …
In dit programma doorbreken we dit taboe. Fragmenten uit de film Buiten is het feest helpen om met elkaar een ontzettend moeilijk gesprek aan te gaan en om naar binnen te kijken: waar zit ons eigen afweermechanisme, wat is onze ‘ja, maar’? In aanloop naar de Week tegen de Kindermishandeling organiseert Stichting Impact Makers gesprekken over die handelingsverlegenheid bij omstanders, professionals, ouders en slachtoffers. Aanleiding is Buiten is het feest. Deze film vertelt het verhaal van Sonne, en is een verfilming van het boek ‘Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin, dat weer gebaseerd is op het leven van Karin Bloemen.

Te gast zijn:
Kim van Laar: pedagoog, directeur Team-kim en ervaringsdeskundige
Jeroen Hindriks: seksuoloog, mede-oprichter Fabriek 69, oprichter VLAM Magazine
Nena Sanches: ervaringsdeskundige en dichter

Moderator Marlies van Leupen gaat met de zaal en sprekers in gesprek. De input van de zaal wordt gebundeld en gepresenteerd op het slotevent tijdens de Week tegen Kindermishandeling - van 15 t/m 21 november 2021.

Dit is een programma van Stichting Impact Makers samen met programma Geweld Hoort Nergens Thuis, Team Kim en producent RinkelFilm

Zie ook

ma 15 nov 2021

Science Café: Verslaving

Actuele thema's door het licht van de wetenschap

di 26 okt 2021

Gelijke kansen in het onderwijs?

Wetenschappers over kansenongelijkheid in Nederland

di 7 dec 2021

Klassenjustitie in 2021

Wetenschappers over kansenongelijkheid in Nederland