menu zoeken
Naar agenda
donderdag 21 februari 2019

De verkoop voor seizoen 18/19 start op donderdag 1 maart om 10.00 uur

Bruchs Vioolconcert Uitgelegd

Maestro Jules Onthult

vanaf 19,-
uitvoerenden

Het Gelders Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer
Niek Baar viool

programma

Bruch Vioolconcert

aanvang
20:15
Rang 1
€ 29,-
€ 23,20
Rang 2
€ 26,-
€ 20,80
Rang 3
€ 19,-
€ 15,20

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie

Maestro Jules onthult, legt uit en kruipt in de huid van…
Maestro Jules van Hessen is uitvinder van een nieuw genre: het Onthullingsconcert. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de wanhoop, euforie en alles daartussen die licht ontvlambare componisten voelden toen ze hun meesterwerken op papier zetten. Voor de pauze gaat het doek op voor anekdotische noten en menselijke details van beroemde orkestwerken, ondersteund door visuals en muziekvoorbeelden. Na de pauze klinkt het hele werk in al zijn glorie.

Met zijn Eerste Vioolconcert scoorde Max Bruch in 1866 een monsterhit. Zoals dat gaat met componisten die ‘te vroeg pieken’: je kunt daarna nog honderden werken componeren, vioolconcerten, symfonieën, fantasieën, maar je lot is be- zegeld. Je zult de rest van je leven de maker van dat ene vioolconcert blijven. Bruch bepleitte een verbod voor nieuwe uitvoeringen, terwijl zijn andere werken, inclusief twee vioolconcerten, onder het stof wegkwijnden. Maar de heldenstatus van Bruchs Eerste Vioolconcert is terecht. Het is een flamboyant virtuozenstuk: verrukkelijke melodieën met vleugjes Balkanfolklore.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Wellicht vind je ook interessant

vr 18 jan 2019

Rimski-Korsakov - Sheherazade

Rotterdams Philharmonisch Orkest

za 23 feb 2019

Tim Kliphuis Sextet

Brandenburg Bazaar

zo 3 mrt 2019

Residentie Orkest

Rachmaninov - Symfonie nr. 3