Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen support
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Brian Eno & Baltic Sea Philharmonic

Legendarische muzikant, componist, producer, visual artist en ambient-pionier

Geweest

Brian Eno & Baltic Sea Philharmonic | zaterdag 28 oktober 2023 | Grote Zaal
 
Brian Eno・Baltic Sea Philharmonic・Kristjan Järvi
Performing ‘Ships’
Commissioned by La Biennale di Venezia

Het Baltic Sea Philharmonic wordt gedirigeerd door Kristjan Järvi, naast Brian Eno staan ook acteur Peter Serafinowicz, gitarist Leo Abrahams en muzikant en assistent producer van The Ship Peter Chilvers op het podium.

De legendarische Engelse muzikant, componist, producer, visual artist en ambient-pionier, Brian Eno, komt voor een exclusieve uitvoering van zijn show ‘Ships’ naar onze Grote Zaal! Eno begon zijn carrière begin jaren zeventig als bandlid van Roxy Music, werd daarna producer van o.a. Talking Heads, Coldplay en U2 en werkte samen met o.a. David Bowie en Grace Jones. Hij kreeg een heldenstatus met zijn ambient-album Music For Airports (1978) en is zelfs in 2023 niet uit de charts weg te slaan vanwege zijn samenwerking met Fred Again... Dit is de eerste solotournee van Brian Eno in zijn carrière en zijn eerste keer op het podium met een orkest. De tour doet slechts vijf Europese steden aan, waaronder dus Utrecht. Het middelpunt van deze concerten is een orkestrale bewerking van Eno's veelgeprezen album The Ship uit 2016, maar daarnaast komen ook zowel nieuwe als klassieke Eno-composities voorbij. Een ‘once in a lifetime’-event!

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan gratis langs bij Park 6 of Alternative 80's
Iedere Alternative 80's proberen de DJ’s te verrassen met vergeten nummers en bands uit de glorietijd van de New Wave en de Postpunk, de opkomst van de Synth-pop en de hoogtijdagen van de Gothic-rock. Klik hier voor meer info.

Park 6 is ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6