zondag 21 oktober 2018

Brasa Festival

Cultuurfestival

geweest
14:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Trafassi
Passion Urban Kawina
Denise Jannah’s Soul Train
A Mili
Awaaz
Scotown
The Dubbeez
Sandeep Badloe & SR-Music
Prashant Samlal Quartet
Ronald Snijders
ABINTU
Dana Fung Loy
DJ Dab

zondag 21 oktober 2018

Brasa Festival

Cultuurfestival

geweest

Het Brasa Festival is een cultuurevent met optredens van bekende artiesten tot een nieuwe generatie talentvolle jongeren die zich, vanuit hun bi-culturele achtergrond, hebben (door)ontwikkeld. Zij staan met hun bijzondere en vernieuwende producties in de schijnwerpers. Daardoor is het festival een mooie mix van o.a. kaseko, soul, reggae, bollywood, jazz, latin, baithak gana en (Suri-) pop, die zijn verwerkt in muziek-, zang- en dansacts.

Een gezellige dag voor familie, vrienden en kennissen, voor jong en oud, voor alle culturen, waar ontmoeten en genieten centraal staat. Met heerlijke hartige en zoete snacks, eten en drinken volop verkrijgbaar. Start vanaf 14.00 tot ca. 22.00 uur.

Informatie over het programma ook op www.brasa-festival.nl

A Mili
A Mili is een aankomend talent, een Surinaamse zangeres en tekstschrijver. Pop en Urban zijn de stijlen die haar op dit moment het meest aanspreken. Door haar krachtige stem en energieke podium presentatie valt A Mili onmiddellijk op en weet zij als geen ander het publiek te entertainen. Ze won het Open Podium Twente, de grootste talentenjacht in de regio. Naast haar eigen carrière tourt zij als backingvocalist van Jeangu Macrooy door heel Nederland en heeft op plekken gestaan als Lowlands, North Sea Jazz, Eurosonic en DWDD.

Prashant Samlal Quartet
Muzikant en componist Prashant Samlal won, samen met z’n Quartet, in zijn examenjaar het ‘Ereprijs Compositieproject’; een compositiewedstrijd voor middelbare scholieren in samenwerking met orkest ‘De Ereprijs’. Als Jazz & Pop-student aan het Conservatorium won hij onlangs de Conservatorium Talent Award. De felbegeerde prijs voor de beste jazzmuzikant die studeert aan één van de Nederlandse conservatoria. In juni was hij te gast bij Vrije Geluiden van de VPRO.

Passion Urban Kawina
PASSION is met hun nieuwe en zelfbedachte ‘Urban Kawina’ style een geheel eigen weg ingeslagen. De 17-koppige band, met Marchiano (The Voice of Holland) als een van de voorzangers, mixt kawina met diverse andere muziekstijlen op een geheel eigen wijze. De manier van spelen is hierdoor vrij uniek. Bij PASSION komt alles aan bod: urbannummers, merengue, zouk, bachata, socca, chutney en Nederlandstalig.

Denise Jannah’s Soul Train
Denise Jannah’s Soul Train in de herhaling! Denise Jannah is een Nederlands zangeres en zangpedagoge van Surinaamse afkomst. Ze zong in haar debuutjaar 1991 al op het North Sea Jazz Festival en werd twee jaar later voor haar tweede album bekroond met haar eerste Edison. Ze treedt wereldwijd op voor hoogwaardigheidsbekleders en met beroemde jazzmusici. Voor het Brasa Festival 2017, gaf zij geen jazz maar een daverende soul show, waarvan bezoekers uit hun dak gingen. Graag nog een keer genieten van een nieuwe editie Denise Jannah’s Soul Train!

The Dubbeez
De jonge reggaeformatie zorgen voor een ‘reboot’ van klassieke roots- en club-reggae samen met eigen reggae-nummers, waarmee het beste van de klassieke stijl naar het hier en nu wordt vertaald. Door deze mix toont de groep de universele aantrekkingskracht van reggae muziek aan.