Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Brandenburgse concerten 1 t/m 4; Orkestsuite in g BWV 1070; Hoboconcert in d klein, BWV 1059r

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Bojan Čičić
muzikale leiding, viool
Rodrigo Lopez Paz hobo

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Brandenburgse Concerten

Nederlandse Bachvereniging

Geweest

De Bandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach behoren tot de absolute hoogtepunten uit de barok. Bach grossiert in virtuoze solo’s en bijzondere instrumentcombinaties. De Nederlandse Bachvereniging is het uitgelezen gezelschap om van deze concerten een ware achtbaan van indrukken te maken.

Muzikale sollicitatiebrief
Het bijzondere aan de zes concerten is dat Johann Sebastian Bach ze niet zoals destijds gebruikelijk in opdracht schreef. Hij droeg de werken op aan de Berlijnse keurvorst Christian Ludwig van Brandenburg en stuurde ze in 1721 naar hem toe. Hiermee hoopte hij de keurvorst te interesseren voor zijn werk en mogelijk een nieuwe betrekking te krijgen, want in Köthen had hij het wel gezien.

Bijnaam
Bach noemde zijn concerten simpelweg Six Concerts avec plusieurs instruments. De partituur verdween al snel achter slot en grendel en werd pas in 1849 teruggevonden. In 1850 verschenen de werken voor het eerst in druk. Kort daarna gaf de beroemde negentiende eeuwse Bachbiograaf Philipp Spitta de werken de bijnaam Brandenburgse concerten.

Zie ook

Dodenherdenking

Nederlandse Bachvereniging