Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 10 mei 2019

Brad Mehldau Trio

geweest
19:15
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Brad Mehldau piano
Larry Grenadier bas
Jeff Ballard drums

locatie
vrijdag 10 mei 2019

Brad Mehldau Trio

geweest

Er zijn voor dit concert enkel vaste zitplaatsen beschikbaar.

Dit concert is uitverkocht, maar op 5 maart 2020 komt Brad Mehldau Trio terug voor een concert in de Grote Zaal. Klik hier voor tickets.

Brad Mehldau is een van de belangrijkste pianisten in de moderne jazz. Met zijn ragfijne toucher en natuurlijk gevoel voor harmonie springt hij moeiteloos van het ene subgenre naar het andere. Zo werkte hij met fusionkoning Pat Metheny, vormde hij een elektronisch duo met drummer Mark Guiliana, schreef hij onlangs een enorm pakkend album met mandolinist Christ Thile en geeft hij zijn 21e-eeuwse interpretatie van Bach’s werk op zijn pas uitgekomen album After Bach (2018).

Mehldau’s kracht zit in de tweedeling van zijn personaliteit. Hij is allereerst een improvisator, maar heeft ook een diep ontzag voor de formele muzikale architectuur. Zijn meest interessante spel vindt plaats wanneer deze twee kanten samen komen: de muzikale structuur in zijn gedachten vormt dan een expressieve springplank. Op het podium speelt Mehldau de improvisator en de formalist in hem tegen elkaar uit, wat resulteert in prachtige gecontroleerde chaos.

Met zijn eigen trio houdt Mehldau het voornamelijk bij jazz; intelligent, vol minimalistische ingehouden spanning. Het trio met contrabassist Larry Grenadier (Joshua Redman, Mark Tuner, Chris Potter, Michael Brecker, Fly) en drummer Jeff Ballard (Joshua Redman’s Elastic Band, Chick Corea, Fly) speelt al ruim een decennia in deze bezetting en ze hebben niet stil gezeten, met inmiddels vijf studioalbums en een livealbum op de markt.

Vanavond presenteert het Brad Mehldau Trio hun nieuwste album Seymour Reads the Constitution! (2018). Verwacht nieuwe composities van Mehldau en natuurlijk ook nieuwe interpretaties van bekende pop- en jazz nummers, inmiddels het handelsmerk van het trio.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!