Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Philip Glass Symfonie nr. 3
Jonny Greenwood There Will Be Blood Suite
Brad Mehldau Improvisatie voor piano
Brad Mehldau Concerto for piano and orchestra

Uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest
Clark Rundell dirigent
Brad Mehldau piano

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Brad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest

o.l.v. Clark Rundell

Geweest

Met jazzgrootheid Brad Mehldau, minimal music van Philip Glass en muziek uit de moderne filmklassieker There Will Be Blood vindt het Nederlands Kamerorkest nieuwe raakvlakken tussen klassieke muziek, jazz en filmmuziek. Met zijn ragfijne toucher en natuurlijk gevoel voor harmonie springt Brad Mehldau moeiteloos van het ene subgenre naar het andere. Na meerdere uitverkochte concerten met zijn befaamde jazztrio, komt Mehldau met dit unieke concert terug naar Utrecht!

Jazzpianist Brad Mehldau
Weinig muzikanten hebben zo’n stempel gedrukt op de jazz van nu als pianist en Grammy Award winnaar Brad Mehldau. Als solopianist en met het Brad Mehldau Trio behoort hij al decennia tot de absolute top van de jazzwereld. Zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen op het snijvlak tussen klassiek en jazz leidde in 2018 tot een filmisch pianoconcert dat nu al een echte publiekslieveling is geworden.

Radiohead-gitarist Jonny Greenwood
In de film There Will Be Blood, een historisch drama over hebzucht en geloof, speelt de ijzersterke muziek van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood een belangrijke rol. Velen noemden de soundtrack dé kanshebber voor een Oscar, als Greenwood niet ook gebruik had gemaakt van eerder uitgebracht eigen materiaal en muziek van Philip Glass. Ook tijdens dit concert wordt Greenwoods muziek gecombineerd met de minimal music van Glass: de Symfonie nr. 3 voor strijkers is sfeervol, spannend en filmisch.

Als het op zo’n bloedmooie en technisch sublieme wijze gebeurt, kun je alleen maar geloven dat de uitvoering de beste en de mooiste was. De Mehldau-manie heeft toegeslagen. - De Volkskrant (★★★★★)