Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 39,50
CJP
€ 31,70
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest
Clark Rundell dirigent
Brad Mehldau piano

Programma

Brad Mehldau Concert voor piano en orkest (Nederlandse première), solowerken voor piano
Jonny Greenwood There Will Be Blood Suite
Glass Symfonie nr. 3

Locatie
Grote Zaal

Brad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest

o.l.v. Clark Rundell

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Brad Mehldau en Jonny Greenwood zijn twee buitenbeentjes in de klassieke muziek. Muziek van een kameleon die zich thuisvoelt in elk muzikaal genre en een rocker die even gemakkelijk wereldhits schrijft als muziek voor films en orkesten.

Good guy, bad guy
Brad Mehldau is een pianist die elk genre beheerst en elke bezetting naar zijn hand weet te zetten. Hij switcht even gemakkelijk van trio naar symfonie-orkest en van free jazz naar symfonische muziek, bewerkingen van Beatles-songs of neo-klassieke improvisaties. Het zijn bepaald geen vrijblijvende experimenten, de pianist won een Grammy en een Edison en heeft diverse Grammy-nominaties op zijn naam staan. Zijn Concert voor piano en orkest ging in 2018 in de Philharmonie in Parijs in première, met Mehldau zelf achter het klavier. Kort daarna veroverde het Londen, waar de pers schreef: ‘fruity chord clusters, an echo of John Adams and more than a dollop (klodder) of Hollywood’.

Vandaag kan hij Nederland aan zijn zegekar rijgen. Jonny Greenwood is dé Greenwood van Radiohead. Hij schreef veel van hun hits maar uit zijn liefde de laatste jaren steeds vaker voor orkesten en filmmuziek. Als Brad Mehldau vandaag de good guy is, dan zou je de rol van bad guy kunnen toeschrijven aan Radiohead-gitarist Jonny Greenwood. Zijn There Will be Blood Suite bezorgt je soms de rillingen en tekent de harde strijd om oliedollars aan het begin van de vorige eeuw in de VS.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

The Concerto's of Bryce Dessner

Birds of Paradise festival