Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 19 september 2019

Boulez Festival

geweest
inleiding
19:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Insomnio
Ulrich Pöhl dirigent

programma

Le Marteau sans Maitre (Hertz)
Sur Incises (Plein 5)

locatie
donderdag 10 december 2015

Boulez Festival

geweest

Op 8 en 10 december 2015 vindt in TivoliVredenburg een festijn plaats geheel gewijd aan Pierre Boulez, een van ’s werelds belangrijkste nog levende componisten. In maart van dit jaar werd hij 90, en gedurende het jaar werd op verschillende Nederlandse podia al aandacht besteed aan dit bijzondere feit. Ensemble Insomnio gaat onder leiding van Ulrich Pöhl deze mijlpaal vieren met het uitvoeren van een serie sleutelwerken van deze componist.

Het festijn wordt een terugblik op ouder repertoire, maar alle muziek die langskomt is van grote invloed geweest en tot op heden relevant. Insomnio speelt o.a. RéponsDérive 1,  Le Marteau sans Maitre en Sur incises. Deze werken zijn gekozen omdat ze uitspringen zelfs in het consistent kwalitatief hoogstaande oeuvre van Boulez. Ze zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de muziek en hebben een esthetische en artistieke meerwaarde. 

Gedurende het festival zal ook randprogrammering worden aangeboden. Dit zal onder andere bestaan uit de presentatie van de uitkomsten van een compositieworkshop, lezingen en documentaires.

Zie ook