Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Bondgenoot of bemoeial

Drie nieuwe NGO-directeuren aan het woord

Geweest

Hoe ben je als westerse NGO een echte bondgenoot voor activisten? Al jaren is er discussie over de zin en onzin van westerse hulp en inmenging met mensenrechtenkwesties wereldwijd.  Moeten westerse organisaties zich bemoeien met conflictbeslechting, het recht op abortus of de vrije pers? Is er in eigen land niet genoeg werk aan de winkel? Maar hoe zit het dan met internationale solidariteit, de verantwoordelijkheid om niet weg te kijken?

Op initiatief van de nieuwe algemeen directeur van PAX, Anna Timmerman, gaan Dagmar Oudshoorn (directeur Amnesty International Nederland) en Lindsay Vogelzang (directeur van de jongerenorganisatie CHOICE) met elkaar in gesprek over de rol en verantwoordelijkheid van hulporganisaties anno 2020. Geloven deze drie vrouwen in zoiets als feministische leiderschap en wat houdt dat dan precies in? Wat leren zij van de jonge geëngageerde generatie die nu luid en duidelijk haar stem laat horen? En welke ambities hebben zij voor de directe toekomst? Ama van Dantzig, co-founder van dr. Monk, geeft een stevige inleiding.

Theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron vat live, op geheel eigen wijze, het programma samen. Moderator is Zoë Papaikonomou, onderzoeksjournalist, mediadocent en podcastmaker op het gebied van diversiteit en inclusie.

Dit programma is onderdeel van de PAX Power to the People-programmering. Bekijk hier alle andere programma's. 

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.