Programma

Bijdragen van o.a.
Clarice Gargard
Vamba Sherif
Seada Nourhussen
Babah Tarawally
Kiza Magendane

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Boekpresentatie 'Zwart'

Afro-Europese schrijvers over identiteit en afkomst

Geweest

Hoe verhoud je je als zwarte schrijver tot een witte literaire wereld? Wat betekent identiteit in een wereld waar weinig mensen op je lijken? Hoe is het om te manoeuvreren tussen verschillende culturen? Het boek ZWART gaat over deze ervaringen. ZWART is een bundel met daarin Nederlandstalige verhalen door Afro-Europese schrijvers. De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwartzijn veel meer is dan alleen kleur.

Op donderdag 1 februari 2018 vindt de boekpresentatie van ZWART plaats in Cloud Nine in TivoliVredenburg. Tijdens de boekpresentatie zullen auteurs korte stukken uit het boek voordragen maar ook gaan de auteurs van de bundel met elkaar in gesprek over identiteit, afkomst, ontworteling, laveren tussen twee culturen, en de verhouding tot een witte literaire wereld. De presentatie is in handen van Anousha Nzume.

Met bijdragen van:
Simone Atangana Bekono
Olave Nduwanje
Heleen Debeuckelaere
Nozizwe Dube
Clarice Gargard
Dalilla Hermans
Sabrine Ingabire
Anousha Nzume
Kiza Magendane
Hélène Christelle Munganyende
Seada Nourhussen
Vamba Sherif
Babah Tarawally

 Zwart is samengesteld door Ebissé Rouw en Vamba Sherif. Deze avond komt tot stand in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact.

'Zwart' bestellen via Savannah Bay
Je kunt 'Zwart' hier vast online bestellen en betalen bij boekwinkel Savannah Bay. Je betaalt dan een speciale intekenprijs van €17,50 (in plaats van €21,99). Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens de presentatie. Je kunt het boek dan ophalen en laten signeren bij de boekenstand van Savannah Bay tijdens het programma.  De speciale prijs van E 17,50 geldt t/m 1 februari. Uiteraard is het boek ook op de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.