zondag 17 januari 2021

Bob van Asperen

afgelast
11:15
zaal open
12:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Bob van Asperen klavecimbel

programma

Werken van Charpentier en zijn Parijse voorgangers en tijdgenoten ChambonnièresLouis Couperin, Luigi Rossi en François Dieupart

locatie
zondag 17 januari 2021

Bob van Asperen

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vindt u hier. Het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden, daarom is dit concert definitief afgelast. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. U begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom hun mail goed in de gaten te houdenen niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.  

In Frankrijk vierde het klavecimbel zijn hoogtijdagen. Het instrument was veelvuldig te horen aan de hoven in Parijs en Versailles. Een vernuftige Franse instrumentenbouwer bedacht bovendien dat je met een extra klavier veel expressiever kan spelen: de componisten grepen dit aan om zeer verfijnde muziek te schrijven voor dit instrument. Componisten zoals Louis Couperin en Jacques Champion de Chambonnières gaven elegantie een geheel nieuwe betekenis. Ze plaveiden de weg voor de protagonist van vandaag; Marc Antoine Charpentier.
Dit repertoire is in goede handen bij Bob van Asperen: hij kent deze muziek als geen ander en was zelfs de eerste klavecinist die het gehele oeuvre van Louis Couperin opnam.