zondag 16 januari 2022

Skip Sempé

onderdeel van de Charpentierdag i.s.m. organisatie Oude Muziek

11:00
zaal open
12:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 15,-
€ 12,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Skip Sempé klavecimbel

programma

Werken van Charpentier en zijn Parijse voorgangers en tijdgenoten ChambonnièresLouis Couperin, Froberger, Marin Marais, Luigi Rossi en François Dieupart

locatie
zondag 16 januari 2022

Skip Sempé

onderdeel van de Charpentierdag i.s.m. organisatie Oude Muziek

In Frankrijk vierde het klavecimbel zijn hoogtijdagen. Het instrument was veelvuldig te horen aan de hoven in Parijs en Versailles. Een vernuftige Franse instrumentenbouwer bedacht bovendien dat je met een extra klavier veel expressiever kan spelen: de componisten grepen dit aan om zeer verfijnde muziek te schrijven voor dit instrument. Componisten zoals Louis Couperin en Jacques Champion de Chambonnières gaven elegantie een geheel nieuwe betekenis. Ze plaveiden de weg voor de protagonist van vandaag; Marc Antoine Charpentier.

Klavecinist en dirigent Skip Sempé vermengt nonchalance en kracht in zijn solo-optredens en in de projecten met zijn ensemble Capriccio Stravagante. Sempé heeft zijn eigen cd-label Paradizo, waarop naast opnamen van Capriccio Stravagante ook soloprogramma’s met Franse klavecimbelmuziek zijn verschenen.

NB: eerder is gecommuniceerd dat dit concert zou worden gegeven door klavecinist Bob van Asperen. Hij wordt vervangen door Skip Sempé.