Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Skip Sempé klavecimbel

Programma

D’Anglebert Prélude in G
Chambonnières Allemande L’Affligée; Sarabande
Louis Couperin Prélude in F; Tombeau de Monsieur de Blancrocher
Frescobaldi Toccate & Passacaglie
Louis Couperin Prélude in D; Courante; Sarabande; Canaries
D’Anglebert Tombeau de Monsieur de Chambonnières
Louis Couperin Chaconne; Prélude in C
Chambonnières Courante
Froberger Tombeau de Monsieur Blancrocher
Louis Couperin Passacaille

Locatie
Hertz

Skip Sempé

Afgelast

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege corona, het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

Klavecinist en dirigent Skip heeft vrijwel alle goden van de klaviermuziek onder de vingers gehad. Vooral het Franse klavecimbelrepertoire is een kolfje naar zijn hand. Speciaal voor de CharpentierDag duikt hij in het oeuvre van Charpentiers voorgangers en tijdgenoten, wier muziek de componist in Rome en Parijs hoorde. In de erehaag: Chambonnières, Couperin, Frescobaldi en d’Anglebert.
In Frankrijk vierde het klavecimbel zijn hoogtijdagen. Het instrument was veelvuldig te horen aan de hoven in Parijs en Versailles. Een vernuftige Franse instrumentenbouwer bedacht bovendien dat je met een extra klavier veel expressiever kan spelen: de componisten grepen dit aan om zeer verfijnde muziek te schrijven voor dit instrument. Componisten zoals Louis Couperin en Jacques Champion de Chambonnières gaven elegantie een geheel nieuwe betekenis. Ze plaveiden de weg voor de protagonist van vandaag; Marc Antoine Charpentier.

NB: eerder is gecommuniceerd dat dit concert zou worden gegeven door klavecinist Bob van Asperen. Hij wordt vervangen door Skip Sempé.