donderdag 10 juni 2021

Blaudzun

Backstage Sessions

geweest
19:30
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
donderdag 10 juni 2021

Blaudzun

Backstage Sessions

geweest

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen.

In aanloop naar de release van zijn nieuwe album Lonely City Exit Wounds laat de Blaudzun zijn publiek zien en horen hoe dat album en de bijbehorende tournee tot stand komt. Dit doet hij samen met zijn band tijdens de ‘Backstage Sessions’ waarbij bezoekers een kijkje krijgen in zijn muzikale keuken. Tijdens de sessies waant de bezoeker zich in de Blaudzun studio om even later ‘aanwezig te zijn’ bij een openbare repetitie met zijn bandleden. Terwijl Blaudzun opzoek is naar melodieën en songs, ontstaat een nieuwe show die van klein en intiem naar groots gaat, en eindigt in een energiek concert met veel nieuwe muziek.

Blaudzun licht toe: ‘Afgelopen jaar heb ik in de studio gewerkt aan een nieuw album. De liedjes zijn bijna allemaal klaar en ik wil ze heel graag op het podium delen en live spelen. Ik mis het contact en de interactie met mijn publiek. Binnen de Covid beperkingen hebben we gezocht naar een veilige concertvorm die past bij deze fase en een nieuw hoofdstuk. Samen met mijn deels nieuwe band geef ik een kijkje in mijn muzikale keuken. Ik wil het publiek meenemen in mijn reis van liedjes schrijven, opnemen en repeteren tot aan het live vertolken op het podium. Oorsprong, creatie, ontwikkeling.’

Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn nieuwe single REAL HERO. De song was ondermeer Topsong bij Radio 2. Tijdens de Backstage Sessions speelt Blaudzun ook ouder werk, maar vooral veel nieuwe songs die nog nooit eerder live te horen waren. ‘De concerten zijn geen try-outs voor iets dat later in definitieve vorm plaatsvindt. Maar bezoekers zien en horen wel een muzikale voorstelling in wording’, aldus Blaudzun. ‘Het kan voorkomen dat ik een liedje opnieuw begin, of dat ik een andere versie van een song probeer in een andere bezetting met een ander arrangement. Daarbij staat het publiek vrij om vragen te stellen’.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten. 

Zie ook

vr 13 aug 2021

Thomas Azier

Artist in residence: Love, Disorderly II • Openluchtconcert in Slottuin Zeist i.s.m. De Peppel

wo 22 dec 2021

RONDÉ

Melodieuze pop uit Utrecht

vr 15 okt 2021

Anne Soldaat

Nederlandse songschrijver, zanger en gitarist van o.a. Daryll-Ann