zondag 6 maart 2022

Bill Laurance Trio

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Bill Laurance piano, keys
Jonathan Harvey bas
Marijus Aleksa drums

locatie
zondag 6 maart 2022

Bill Laurance Trio

De Brit Bill Laurance is misschien het meest bekend als een van de oerleden van de veelkoppige New Yorkse fusionband Snarky Puppy, maar deze klassiek getrainde jazzmuzikant is een absolute alleskunner. Behalve toetsenist is Laurance ook componist, arrangeur en producer, maakt hij soundtracks voor film en tv en werkte hij samen met onder meer David Crosby, Salif Keita, Jacob Collier, Bobby McFerrin, Laura Mvula en Chris Potter.

Met zijn Snarky Puppy-maatjes Michael League en Robert 'Sput' Searight bracht hij drie ijzersterke albums uit: zijn debuutalbum Flint (2014), Aftersun (2016) en Live At Union Chapel (2016). Albums die in de VS en Engeland de top van de hitlijsten bereikten.

Bill Laurance Trio
In 2020 bracht Bill Laurance met zijn vaste trio (bassist Jonathan Harvey en drummer Marijus Aleksa) een live-album uit, opgenomen in de wereldberoemde Ronnie Scott's Jazz Club. Op het album eert de pianist duidelijk de jazztraditie, maar tegelijkertijd schetst hij zijn visie voor de ontwikkeling van het genre.

Vanavond komt het Bill Laurance Trio dat legendarische concert in de Ronnie Scott's Jazz Club dunnetjes overdoen in onze Cloud Nine. Verwacht een liveshow met meeslepende composities, aanstekelijke energie, harde grooves, en Bill Laurance' kenmerkende crossover jazz.

"If jazz is to continue to appeal to future generations then it needs people like Bill Laurance to renew its relevance" - Jazz Journal.

"KILLER!" – BBC dj Giles Gilles Peterson