zondag 10 oktober 2021

Bill Frisell Trio

Een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika

19:00
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Bill Frisell gitaar
Thomas Morgan bas
Rudy Royston drums

locatie
Stereophile
Bill Frisell has quietly been the most brilliant and unique voice to come along in jazz guitar since Wes Montgomery.
zondag 10 oktober 2021

Bill Frisell Trio

Een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Bill Frisell is een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika, en wordt vaak in één adem genoemd met Pat Metheny en John Scofield. Van dit rijtje is hij ongetwijfeld de meest ‘Amerikaanse’ door het gebruik van folk, country, rock en blues in zijn spel. Frisell staat bekend om zijn vele genre uitstapjes, maar voor dit concert gaat hij terug naar zijn kenmerkende jazzsound en presenteert hij met zijn jazztrio (Thomas Morgan op contrabas en Rudy Royston op drums) hun nieuwe album Valentine. Verwacht nieuwe stukken, maar ook interpretaties van jazzstandards en klassiekers uit het American Songbook.

Je herkent Frisell meteen aan zijn karakteristieke ‘open’ spel, laid-back timing en mooi gefraseerde thema’s. 'But, he can really swing too,’ aldus Jim Hall. Het is ook een van de productievere gitaristen; liefhebbers kunnen zich te goed doen aan zo’n 200 albums, waarvan 30 onder zijn naam en anderen van o.a. John Zorn, Elvis Costello en Lucinda Williams.

“Bill Frisell is misschien wel de meest gewaardeerde jazzgitarist van de laatste decennia dankzij de altijd aanwezige glimlach in zijn weemoedige muziek. Frisell heeft niet veel met eindeloze solojazz, maar richt zich op intens samenspel rond mooie thema’s.” - De Volkskrant.

Dit is het verplaatste concert van donderdag 1 oktober 2020, naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. 

 

Zie ook

zo 31 okt 2021

Linda May Han Oh Quartet

Sunday Afternoon Jazz

di 9 nov 2021

Lee Ritenour

Amerikaanse jazzgitarist ‘Captain Fingers’ presenteert nieuw album

zo 7 nov 2021

Theo Croker

Amerikaanse jazztrompettist presenteert BLK2LIFE || A FUTURE PAST