Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Motetten ‘Komm, Jesu, komm’, ‘Jesu meine Freude’, ‘Singet dem Herrn’

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Stine Jensen schrijver, verteller
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentator

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Afscheid en troost
Het boek Alles wat was: hoe ga je om met afscheid van Stine Jensen won in 2020 de Zilveren Griffel. Een ‘troostboek’ over allerhande zaken over de dood voor kinderen. In dit bezinningsconcert voor ‘atheïsten’ vertaalt de filosofe en schrijfster haar gedachtengoed naar de volwassenwereld, terwijl de motetten van Bach zorgen voor extra troost en schoonheid.

Bachs motetten
Bach schreef zijn zes motetten BWV 225-230 daadwerkelijk als begrafenis- en afscheidsmuziek. De regels van Leipzig schreven voor dat de leerlingen en docenten van de Thomasschule een motet moesten zingen bij het huis van een overledene. Meestal gebruikte Bach bestaande motetten, maar soms schreef hij er zelf een. Deze behoren meteen tot de beste motetten die de achttiende eeuw te bieden heeft.

Stine Jensen
De van oorsprong Deense filosofe, schrijfster en programmamaker Stine Jensen is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar deelname aan Wie is de mol? in 2018. In filosofische kringen is ze geliefd vanwege haar boeken over uiteenlopende thema’s, haar columns voor NRC, haar programma’s voor HUMAN en haar vermogen om grootse existentiële zaken klein en begrijpelijk te maken.